NSX utód Acura tanulmányként

Három éven belül piacon lehet az új Honda NSX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közvetlen befecskendezéses V6-ossal, három villanymotorral és négykerék-hajtással fűszerezett tanulmányt mutatott be a Honda.

Évek óta nézegetünk különféle Honda és Acura tanulmányautókat különböző kiállításokon, és 2005 óta várjuk, hogy a japánok melyiket dobják piacra a legendás, 1999 és 2005 között gyártott NSX utódjaként.
Állítólag a most, a Detroiti Autószalonon prezentált Acura NSX Concept lesz a befutó: a Honda amerikai fejlesztési központjában kidolgozott autót gyártani is a tengerentúlon fogják, és már három év múlva, 2015-ben piacra kerülhet. Akárcsak elődjében, a most prezentált NSX tanulmányban is az utastér és a hátsó tengely között található a V6-os motor, de a három elektromotort alkalmazó Honda Sport Hybrid SH-AWD összkerék-hajtással szerelték fel.
Hirdetés

Ebben a megoldásban a V6-oshoz kapcsolódó duplakuplungos váltóhoz is csatolnak egy villanymotort, és az első kerekek mögött is elhelyeznek egyet-egyet, amelyek így kanyarban az első kerekekre szabadított, vagy onnan elvett nyomaték segítségével növelik a stabilitást.
A műszaki részleteket illetően egyelőre elég szűkszavú volt a Honda, de arra számíthatunk, hogy mindent bevetnek majd a tömeg csökkentése érdekében, a jól értesültek pedig arról csicseregnek, hogy 400 lóerő körüli teljesítményre lehet számítani: ezzel az NSX a legerősebb sportkocsik közé kerülhet, de a szupersportautó megnevezéshez ennél azért többre lenne szükség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?