Olcsó kínai villanyautók épülhetnek a Fiat olasz gyárában

Akár évi 150 ezer kínai elektromos autó is készülhet a Fiat Olaszországi üzemében

Az olcsó villlanyautók piacára lassan mindenki beszáll így vagy úgy, a Stellantis pedig a saját autói mellett a kínai megfizethető modellekből is profitálna.

Az olaszországi Mirafiori mellett található Fiat gyár történelmi múltra tekint vissza, hiszen az üzemet még 1939-ben építették, és 1947 óta készülnek itt különböző modellek. Többnyire nem meglepő módon Fiatokat állítottak elő, de Lanciák is megfordultak a szalagon, jelenleg pedig az új Fiat 500-as mellett 3 Maserati modell összeszerelése is itt zajlik. A hírek szerint két éven belül egy újabb márkával bővülhet a lista, méghozzá egy kínai gyártóval, amelyben a Stellantis tavaly októberben 21 százalékos részesedést szerzett 1,5 milliárd euró (584 milliárd forint) értékben. Ezzel nem csak a vállalat egy részét szerezték meg, de ígéretet tettek arra, hogy létrehoznak egy holland székhelyű céget is, amely a kínai gyártó nemzetközi törekvéseit fogja segíteni.
Hirdetés
Úgy tűnik, hogy a Stellantis nem csak Európába segíti a Leapmotort, de a gyártásban is partnerek lesznek. Egy, az ügyet jól ismerő forrás azt mondta az Automotive News Europe portálnak, hogy a termelés egy-két éven belül elkezdődhet a már említett történelmi jelentőségű üzemben, és akár 150 ezer megfizethető kínai villanyautót is legyárthatnak éves szinten. Hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett, bár a Stellantis vezérigazgatója, Carlos Tavares az olasz sajtónak elárulta, ha gazdaságilag értelmezhető és nyereséggel zárható üzletről van szó, természetesen építenek majd kínai villanyautókat Olaszország egyik legnagyobb múltra visszatekintő autógyárában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?