Olcsóbbak lehetnek a japán autók

Eltörölhetik a japán autók uniós importadóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Válaszolt Trump lépésére Japán és az EU. Eltörlhetik az egymás közti 10%-os vámot, ezzel Dél-Korea is elvesztheti lépéselőnyét az európai piacon.


Félretették ellentéteiket és épp azon dolgozik az Európai Unio, valamint Japán, hogy eltöröljék a két piac között évek óta életben lévő importadót. Utóbbi az autókat és a mezőgazdasági termékeket érintette: Európa 10% behozatali vámot szabott ki a japán autókkal szemben, míg Japán ugyanennyi százalékot az európai mezőgazdasági termékekkel szemben. A Bloomberg jelentése szerint, most egy új szabadkereskedelmi egyezmény születhet, bár egyelőre csak előzetes politikai megállapodásról van szó.
Trump nemrég rúgta fel a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Megállapodást, a korábbi 10%-os vámot felülíró egyezmény állítólag erre lehet válasz az EU-tól, és persze Japántól is. Az amerikai elnök korábban a német autókat is kritizálta, szerinte be kéne szüntetni a német autók importálását az USA-ba, mert azok rosszak. Később azonban a Fehér Ház próbált tompítani az elnök átgondolatlan, következmény nélküli kijelentésén. Ha a felső vezetők is elfogadják az új egyezmény feltételeit, az EU egyik legnagyobb szabadkereskedelmi egyezménye jöhet létre.
Hirdetés

A Bloomberg szerint számtalan japán autógyártó fejezte ki elégedetlenségét a Japán Kormánnyal szemben, hiszen az extra vámmal lépéshátrányba kerültek Dél-Koreával szemben. Ezzel a lépéssel, a japán autókat sújtó extra költségek 99%-át törölhetik el. Mit jelent ez autós szempontból? Valószínű olcsóbban juthatunk majd hozzá az anyaföldön gyártott Suzuki modellekhez, valamint az egyéb japán gyártók autóihoz, mint a Honda, az Isuzu, a Mazda, a Mitsubishi, a Nissan, a Subaru vagy a Toyota.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 16:32
    Permalink

    Olcsóbb autó HAHAHAHAHA gondoljunk csak bele mi volt akkor mikor a regisztrációs adót mérsékelték … olcsóbbak lettek az új autók ? NEEEEM ! Szinte minden kereskedő benyelte a hasznot aki meg nem az azzal akciózta a termékeit .. magyarán semmi kedvezményt nem adott mert csak a regadó különbséget engedte el … de azt nem a kereskedés hanem a Magyar állam tette.

    Itt sem lesz semmi olcsóbb autó … egész egyszerű oka van mert az emberek már megszokták a Japánautók árait és bolondok lennének 10 % ot elengedni mikor ennyiért is megveszik … maximum elengednek 1-3% -ot ” jófejségből” valami akció keretén belül .. a többit meg lenyúlják évvégi prémium vagy nem kalkulált üzleti haszon címén …

Vélemény, hozzászólás?