Pörög a hazai turbógyártás

Válság után: turbókból 330 millió euró

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fennállása óta legeredményesebb évet zárta tavaly az oroszlányi BorgWarner Turbo Systems Kft.


Túl van a nehézségeken a BorgWarner hazai üzeme, a 2008-as és 2009-es megtorpanás után tavaly rekord bevételt értek el.. Az oroszlányi üzem nettó árbevétele 330 millió eurót, azaz csaknem 90 milliárd forintot tett ki. Bogár Attila, a Borgwarner Turbo Systems ügyvezető igazgatója nem csak a bevételre, hanem a Volkswagen auditjára is rendkívül büszke, melyben a német szakemberek az elmúlt 25 évben sehol máshol nem látott fejlődést állapítottak meg. Így biztosak a hazai feltöltő-gyártó megrendelései, hosszú távon tervezhetnek a befektetők és a jelenleg 668 főt számláló alkalmazottak is.
Hirdetés
Mivel a turbós, a feltöltő nélkülieknél jobb hatásfokú autók aránya egyre növekszik s a hazai gyártól az Audi, a Renault, valamint a Fiat/Iveco, a BMW, a GM/Opel, valamint a Volvo is vásárol, a jövőben a gyár és az alkalmazottak számának növelése is jó eséllyel várható.
Részletes interjú Bogár Attilával, a Borgwarner Turbo Systems ügyvezető igazgatójával az AutoPRO weboldalon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 17:29
    Permalink

    Kár hogy a nagy nyereségből a dolgozók nem éreznek semmit,a fizetéseket nem emelték,a környék legrosszabban fizető gyára,folyamatosan változtatják a munkarendet,hogy ne kelljen túlórát fizetni.

Vélemény, hozzászólás?