Porsche győzelem a Le Mans-i 24 óráson

Szoros küzdelemmel nyert a Porsche Le Mans-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt évek Audi-sorozata után idén a Porsche 17. győzelmét szerezte meg Le Mans-ban. Épp 17 évvel a legutóbbi trófea után.


A világ egyik legrégebbi, eredetileg szériagyártású autók megbízhatóságát és gazdaságosságát mérkőztetni hivatott, elsőként 1923-ban megrendezett Le Mans-i 24 órás versenyen az elmúlt években (2010 óta) sorozatban nyert az Audi, ám a győzelmek rekordere a Porsche, mely márka tavalyi visszatérése után idén meg is szakította a négykarikások menetelét. Idén 17. győzelmét szerezte meg, épp 17 évvel legutolsó, még 911-essel szerzett trófeája után.
Hirdetés

Erős volt természetesen az Audi is, versenyautóik folyamatos küzdelemben álltak a Porschékkal, amelyek azonos sebesség mellett takarékosabbnak is bizonyultak, de a csapat is jobban teljesített. Annyira szépre nem sikerült a számmisztika, hogy a 17-es rajtszámú Porsche nyerjen, helyette az Earl Bamber, Nick Tandy és Nico Hülkenberg vezette 19-es nyert a leggyorsabb autók mezőnyében, azaz az LMP1 kategóriában. Számvarázs persze így is van, hiszen a győztes autó a 919 Hybrid. Az elmúlt öt évben győzedelmeskedő Audi idén csak harmadik lett, a tavaly győztes Benoit Tréluyer, Marcel Fässler, André Lotterer trióval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 16:46
    Permalink

    Amióta a Porsche is beszállt a Toyota csak ott van, szerintem már nem is erőltetik magukat úgy ahogy eddig.
    Azon meg abszolút nem csodálkozom hogy lelépte az Audit hisz a technika a Porschetől szivárgott le eddig is.
    A Toyota meg nincs Porsche szinten motorikusan még ha az Audira lett is volna esélye.

Vélemény, hozzászólás?