Porschéval ébredni? Ilyen egy Porsche ihletésű kávéfőző!

Már nem csak a garázsban, de a konyhapulton is lehet Porschénk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak a kávéfőzőből érkező koffeinadag, hanem már a gép látványa is felpezsdíti az autóőrültek vérét.

Egy szépen megtervezett motor az autó éke lehet, nem csoda, hogy néhány közép- és farmotoros négykerekűben üveg alá rejtik az erőforrást, így nem kell a tulajdonosnak unos-untalan a géptetőt nyitogatni, ha érdeklődő közeleg. Valószínűleg az Espresso Veloce tervezői hasonlóan gondolkodtak, amikor megalkották a Porsche ihletésű kávéfőzőt, csak ebben az esetben a konyhát díszíthetjük egy „motorblokkal".
Hirdetés
A kávégép igazi klasszikusnak tekinthető, mivel az utolsó léghűtéses Porsche 911 blokkját mintázza. A 993-as kódjelű sorozat 1994 és 1998 között futott, ami egy hosszú korszakot zárt le a Porsche történelmében. A négy éven át futó generáció tekinthető a léghűtéses Porschék csúcsának, a turbóval lélegeztetett kivitelek a négyszáz lóerős határt is átlépték, a széria kifutása után már a vízhűtés mellett tették le a garast a németek.
Hirdetés
A léghűtéses kávéfőző hivatalos nevén Espresso Veloce RS Black Edition, ami nem csak a hathengeres boxermotor fontosabb elemeit öltötte magára, hanem ugyanazokat az anyagokat használja, amiből egy új Porsche motor is összeáll. A rozsdamentes acél, alumínium és titán mellet még szénszál is található a konyhai kisgépen, így az önsúly megáll 21,5 kilóban. A gyönyörű forma mellett az akusztikai élményre is figyelmet fordíthattak volna a tervezők, egy ilyen kávéfőző esetében hathengeres boxermotor hangja tenné fel az i-re a pontot. A formás kisgép árcéduláján nem szerény összeg szerepel, átszámítva 3,5 millió forintért kínálják a kávéfőzőt. Ezért az összegért már igazi hathengeres boxermotort is kaphatunk, méghozzá autóba beépítve, az első generációs Porsche Boxsterek korai példányai 3 millió forint körüli összegről startolnak a Használtautón.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?