Prémiumkemping Mercedes-módra: V-osztály Marco Polo

A Mercedes-Benz bemutatta legújabb életmódautóját, a V-osztály Marco Polo kivitelét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kempingezni nem olcsó mulatság, főleg, ha a Mercedes luxusigényeket is kielégítő lakóautójával indulunk útnak. Konyha, franciaágy, csillag.


A düsseldorfi lakókocsi-kiállítás egyik sztárja a Mercedes-Benz már hagyományosnak mondható Marco Polo modellje. Az előző generációban még a Vianónak nevezett, a Vito személyautós kivitelén alapuló guruló otthon volt. A W447 kódú V-osztály - bár a Vito I személykivitelét is így hívták - nem kapható furgonként. A két sorozat jobban elkülönül, a V-osztály direkt személyautónak készült, egyben váltja az Európában nem túl sikeres R-osztályt is. Marco Polo túrabotját így az idén bemutatott V kezébe adta a Mercedes.
Hirdetés


Az alapelv egyszerű, egy nagyméretű, már kisbuszos luxusegyterűre építik ki az alap kempingigényeket kielégítő, máskülönben luxuskivitelű lakóautójukat. A tető a Volkswagen legendás Westfalia felépítményeinek mintájára felnyitható, így alatta jut hely egy hálófülkének. Nemcsak a mintaadó, hanem a fő riválisa is a Transporter-alapú VW California. És mára a Mercedes fő lakóautós partnere is a Westfalia. A Mercedes lakóautójában a plusz a jó anyagminőség és a világos beltér, amiben egy egész napos utazás is elviselhető lesz. Relatíve kompakt méreteivel akár városban is könnyen manőverezhető, viselkedése személyautós az alvázas teherautókra épített guruló otthonokhoz képest.
A holmink elrejtéséhez szükséges tárolóhelyek alapvetőek, de jutott egy kis konyha is, ahol alárottyanthatunk a pörköltnek. Két gázégő, mosogató és egy 40 literes térfogatú hűtő szolgálja a kényelmet, akár -20 fokra is hűthetjük a kempingszomszédok megkínálására magunkkal vitt pálinkát. Összesen négyen alhatnak a kocsiban, egész jó méretű ágyakon. Alul 203x113 centis, felül a tetőben 205x115 centis a fekhely, az alsó ráadásul alakítható szimplává, a fejtámasz elektromos. Az autóhoz kínált kempingbútor használaton kívül a csomagtartóba, az ágy alá rejthető. A Marco Polo három motorral is elérhető lesz, ezek 200 CDI, 220 CDI és a 250 BlueTec négyhengeresek 136, 163 és 190 lóerővel. Németországban a hónap végétől lesz rendelhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?