Rájátszás: 1000 darab Mazda RX-8 készül még

Még egy sornyit gyártanak a Mazda RX-8-ból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha a Mazda RX-8 gyártását már befejezték, a szűnni nem akaró, toporzékoló kereslet miatt további 1000 példányt készítenek még belőle - csakis Japánnak.

A Mazda már tavaly búcsúztatta az Euro5-ös emissziós normát nem teljesítő, Wankel motoros RX-8-asát, ám most nem bírta tovább a potenciális japán vásárlók zaklatását: beadta derekát, s rájátszásként további 1000 példányt készít a korábban utolsó szériának kikiáltott RX-8 Spirit R sorozatból.
Tavaly amúgy, amikor egy, festésével a Le Mans-győztes 787 B versenyautó előtt tisztelgő, egyik utolsónak hitt példány nálunk járt, szemünkben könnyekkel forgattuk bolygódugattyús motorját, ugyanis már akkor nem volt titok, hogy a japánok inkább tömegmodelljeikre, például az új CX-5 kompakt-SUV-ra, illetve a nemrég benzinesével és dízelével egyszerre próbált Mazda6 közelgő utódjára koncentrálják fejlesztőkapacitásaikat, s Euro5-ös Wankel motort egyelőre nem konstruálnak.
Hirdetés
A júniusig elkészítendő - talán már tényleg - utolsó példányok manuális vagy automata váltósak is lehetnek, sportfutóművet, a valahai szériamodellekénél méretesebb, piros nyergekkel szorongatott féktárcsákat, valamint zongoralakk betétet nem csak középkonzoljukra, hanem a vaskos kardánalagútjuk utastér felőli borítására is kapnak. A gyáriak vélekedése szerint az autóversenyzési hajlammal megáldottak csakis manuális váltót választhatnak, ezért Recaro sportüléseket csakis a manuális váltósokhoz adnak. Reménykedni lehet még, hogy a Mazda talán még újabb "utolsó" előadásokkal is kedveskedik majd rajongóinak lehúz néhány bőrt az RX-8-ról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?