Rekorddal indította az évet a Mercedes

Jól kezdődött a 2018-as év a stuttgartiaknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bő nyolc százalékos növekedéssel kezdte az idei évet a Mercedes-Benz 2017 hasonló időszakához képest. Volt olyan terület, ahol 14 százalékot ugrottak az eladások.

Az eladások élén továbbra is a SUV modellek állnak. Nem véletlenül, szerte a világon ez most a kedvenc kategória a vásárlók körében

Az Audi-BMW-Merci trió állandó versenyben van egymással, hol egyiknek, hol másiknak megy jobban. Jelen esetben a Mercedes bizonyul a legerősebbnek. Idén csak januárban 193 414 autót adtak el a stuttgartiak. Ekkora számra korábban még nem volt példa, így 2018 első hónapja rekordnak számít a csillagos márkánál. Ez a szám tavaly januárhoz képest 8,4 százalékos növekedésnek felel meg. Európában és Ázsia keleti részén volt a legnagyobb mértékű a növekedés, 5,9 illetve 14,4 százalékkal több Mercedes-Benz kelt el ezeken a területeken.

Hirdetés

Az eladások élén a SUV modellek állnak, a GLC, GLC Coupé és G-osztályból összesen 71 409 darabot adtak el, ami 9,9 százalékos növekedés 2017 januárjához képest. Az S-osztály 25,3 százalékos növekedést könyvelhet el a maga 8130 darabjával. Ez a szám tovább javulhat, ugyanis a kabrió és kupé kivitel értékesítése januárban indult el. A középkategória limuzinjára, az E-osztályra sem lehet panasz, belőle 10,4 százalékkal többet adtak el, mint egy évvel korábban.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?