Rekordot döntött a félvezetőipar világpiaci forgalma tavaly

Közeleg a chiphiány vége? Csúcsra tört a szegmens 2021-ben!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár még mindig nem tud elég félvezetőt gyártani az iparág, a megemelkedett kereslet kielégítésére tett törekvések az eladásokat és a bevételt is az egekbe repítették a szegmensben.

Az egész világot érintő chiphiány közepette a nagy kereslet kielégítésére fokozta a termelést a globális félvezetőipar: 1,15 billió félvezetőegységet szállított le és 555,9 milliárd dolláros forgalmat generált 2021-ben. Ez nem csak a 2020-as eredményekhez képest jelent 26,2 százalékos növekedést, korábban sohasem látott számok ezek a területen. "2021-ben, a folyamatos globális chiphiány közepette a félvezetőgyártó vállalatok jelentősen, példátlan szintre emelték a termelést, hogy kielégítsék a tartósan magas keresletet, ami rekordszintű chipeladásokat és szállított darabszámot eredményezett" - nyilatkozta John Neuffer, a SIA elnöke és vezérigazgatója. Hozzátette: "A félvezetőgyártás iránti kereslet az előrejelzések szerint az elkövetkező években jelentősen megnő, mivel a chipek még nagyobb mértékben épülnek be a jelen és a jövő alapvető technológiáiba."
Hirdetés
Az autóipari chipek értékesítése is nőtt az előző évhez képest, méghozzá 34,3 százalékkal: 26,4 milliárd dollárra emelkedett, ami szintén rekord. Az autóiparra nézve csak tovább javítja a kilátásokat, hogy ilyen jól reagált a félvezetőipar, ráadásul - ahogy arról már korábban beszámoltunk - 2022-re további növekedést jósolnak az elemzők, ami komoly, a vásárlók szintjén is egyértelműen érzékelhető javulást hozhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?