Rekordot döntött a Mercedes-AMG GT 63 S!

A Zöld Pokol új négyajtós királya a Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiérdemelte a Nordschleife leggyorsabb négyüléses autójának járó címet a Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+, természetesen csak a nagy sorozatban gyártott és teljes értékű járművek között.


Kifogyhatatlanok az ötletekből az autógyárak, ha új kategóriákat kell kitalálni, amelyeknek az élére állhatnak a Nordschleifén is megszületett a legújabb a Mercedesnek köszönhetően. Pedig a négyajtós AMG GT-nek nem lenne szégyenkezni valója, ám az új besorolás nélkül azért nem állhatna az élen. A 7 perc 25,41 másodperc fantasztikus idő, hiszen a négyliteres biturbó V8-as motorral felszerelt autó, a 639 lóerejével majdnem lenyomta a Ferrari Enzót is, ugyanakkor a szintén négyajtós, ám limitált szériás Jaguar XE SV Project 8 gyorsabbnak bizonyult nála. Ezzel csak annyi a bibi, hogy a Jaguar Track változatából kiszerelték a hátsó üléseket, illetve kizárólag 300 darabot gyártottak belőle. A Mercedes ezért hangsúlyozza, hogy a nagy szériában gyártott típusok és a valóban négyüléses járművek között értendő a sikere.
Hirdetés

Viszont így is olyan neveket utasít maga mögé a négyajtós kupé, mint a Porsche Panamera Turbo, amely 7 perc 40 másodperces idejével maga is csúcstartónak számított egy darabig, vagy épp a BMW M5-öst (ami viszont nem kupé). Nézd meg a rekord kört te is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?