Részegen vezetett, facebookon posztolt, jogos a börtönbüntetés

Facebook-poszt alapján került rács mögé a részeg sofőr

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A részeg vezetés nem sima kihágás, őrült felelőtlenség, ráadásul tilos. Részegen balesetezni vérciki, facebookra posztolni oltári ostobaság.


18 évesen az ember csomó mindent csinálhat, amit úgyis csinál már az előtt az életkor előtt is, és ebbe a sorba olyan dolgok is beletartoznak, amikhez némi felelősségérzet is szükségeltetik, ilyen például a vezetés és az alkoholfogyasztás. Illetve ezek szétválasztása. Az Oregon állambeli Astoriában élő 18 éves Jacob Cox-Brown viszont az alábbi bejegyzést töltötte fel a közösségi oldalra:

"Drivin drunk... classsic 😉 but to whoever's vehicle i hit i am sorry. :P." -
Ittas vezetés...alap 😉 de azért bocsánatot kérek attól, akinek belementem az autójába :P)
Hirdetés
A 10 000-nél is kisebb lélekszámú kisvárosban persze mindenki ismer mindenkit, így nem csoda, hogy a rendőr, aki tisztában volt azzal, hogy a vétkesén kívül két autót is érintő cserbenhagyásos baleset történt a városban, nem sokkal később privát üzenetet kapott, melyben elküldték neki a fiatalember őszinte, de ettől még rendkívül ostoba és felelőtlen fb-posztját. Két rendőr ezek után felkereste Cox-Brown otthonát, ahol megtalálták autóját, amin könnyen beazonosították a balesetben megsérült két autónak és a baleset helyszínén talált törmeléknek megfelelő sérüléseket. Az astoriai rendőrség a következő közleményt adta ki az eset után:
"Astoria rendőrsége igen aktív a közösségi médiában, de végül egy privát üzenetet kaptunk, melynek nyomán sikerült felgöngyölítenünk az ügyet. Aki a facebookra ír bejegyzést, az jobb, ha tisztában van azzal, hogy azt mások is láthatják."
A városi Daily Astorian napilap híradása szerint Cox-Brown-t két rendbeli cserbenhagyással vádolják, és a bíró döntéséig előzetes letartóztatásba helyezték.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?