Siker a Mokka – százezer megrendelés fél év alatt

Új hajtáslánc-variációkkal ünnepli a Mokka sikerét az Opel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sorra jönnek az újabbnál újabb mini szabadidő-autók, az Opel is erősíti a Mokka kínálatát, bár panaszra egyelőre nincs oka, ugyanis a Mokka fél év alatt százezer példányban kelt el.

[kepallojobb=361346]Friss a Bose hifis, érintőképernyős navigációs egység[/kepallojobb] Tumultus kezd kialakulni a kisméretű szabadidő-autók piacán, most érkezett a Chevrolet Trax, még nincs itt, de már vezettük a Renault Captur-t, a Nissan a Juke Nismóval erősít, az Opel pedig épp a tavaly ősszel bemutatott Mokka százezredik példányát ünnepli. Nem ül babérjain, hanem friss változatokat hoz a vevők kedvéért, na meg persze azért, hogy még több vérserkentőt mini SUV-t adhasson el.
Hamarosan piacra lép az eddig csakis automatikus összkerékhajtással kínált 140 lóerős, 1,4 literes turbómotor olcsóbb, csak elöl hajtó változata. Utóbbihoz az alapáras 6 sebességes kézi váltó mellett azonos fokozatszámú automata is rendelhető lesz. Újdonságként a még első évét sem betöltött modell egy új, "Orange Rock" metálfényezést és friss 19 colos alufelnit is kap, legprofibb hifije pedig immár a Bose-tól származik.
Az elsőkerékhajtású turbós a Mokka kínálatának legtakarékosabb és legtisztább üzemű benzinmotorja lesz, Start/Stop rendszerrel 139 g/km CO2 emissziót hoz, 0-100 km/óra gyorsulása 9,9 másodperc, végsebessége 193 km/óra.
Újdonság a gyári hifik között a CD 600 és Navi 950, mely - nevéből eredően - már útbaigazításra is képes. Mindkettő hétcolos érintőképernyőn keresztül vezérelhető, azon opcionálisan tolatókamera képe is megjelenhet. A készülékek Bluetooth kapcsolatot is adnak, telefon-kihangosításhoz és zenehallgatáshoz is. A Navi 950, teljes Európára vonatkokó részletes térképe USB-kapcsolaton keresztül frissíthető, azon keresztül pedig természetesen zenével is táplálható a rendszer. A prémiumhangzást a Bose hangrendszer hat hangszórója, mélynyomója és digitális erősítője adja.
Hirdetés
A Mokka friss változatainak ára jelenleg jóváhagyás alatt áll, a rendeléseket várhatóan már májusban megnyitják, az első új modelléves példányok azonban leghamarabb a nyár végén érkezhetnek csak az országba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?