Skiccen a Törökországból érkező Toyota crossover

Fiatalos és kompakt crossovernek készülhet a Toyota C-HR

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb teaser képpel lettünk gazdagabbak, ezúttal a Toyota C-HR crossoverről, amiről csak a Genfi Autószalon alatt tudhatunk meg több információt.


Ha fotón még nem is, néhány vonallal már látható a Toyota legfőbb genfi újdonsága. A Toyota C-HR egy új nevező lesz a kompakt crossoverek kemény csatájában, ahol ötajtós kupé dizájnnal próbál versenyképes lenni. Tehát az igen sikeres, már hibridként is létező RAV4-től merőben más irányt vesz az újdonság. Az első koncepciók alapján ilyen lecsapott tetővonallal kis hátsó fejtér és csomagtér várható, így valószínű nem a családosok számítanak a Toyota szerinti fő célcsoportnak, de jobb megvárni a végeredményt. Azt már tudjuk, hogy a C-HR gyártása Törökországban lesz. Ebből is várhatunk hibridet, azt a hajtásláncot az Egyesült Királyságból fogják szállítani, a C-HR eladásait pedig már az év második felében elkezdheti néhány európai országban a Toyota.
Hirdetés

A Toyota C-HR a gyár új TNGA platformján fut majd, csakúgy, mint a legfrissebb Prius is. A Priuson túl a RAV4 Hybrid is erős rokonsági fokkal említhető, aminél villanymotoros (e-four) AWD hajtásról is beszélhetünk, és ez logikus döntés lenne a C-HR-ben is. Remélhetőleg többet megtudhatunk a Genfi Autószalon alkalmával, ahol a PSA-kötődésű Proace Verso és az európai piacra szánt Hilux mellett a C-HR is kiállításra kerül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 08:04
  Permalink

  ha a városi kompakt suv értelmetlen, akkor ez az ultra értelmetlen kategória 😀 😀 😀 dehát nem baj, tele vagyunk ilyen kategóriákkal, ez az igencsak csúnyácska juke-al max méretben vetélytárs. ha fele úgy fog kinézni, mint a koncepció, akkor csodálkoznék, ha bárki is dzsúkot venne, ehelyett.
  mondjuk, az milyen embert tényleg, aki egy ultra értelmetlen csúnya gépet vesz 😀 (eddig csak nőt láttam juke-ban egyébként)

 • 2017.10.28. at 08:04
  Permalink

  Ez az autó egyértelműen Juke-rivális, és nem a Qashqai-jal versenyez…Látszik rajta, hogy a Juke volt a tervezésekor a minta, csak még egyedibbre, még látványosabbra akarták csinálni. Nekem bejön. A török gyártás miatt pedig nem kell aggódni, az ottani Toyota-gyárban elég jó minőségi mutatókkal dolgoznak.

Vélemény, hozzászólás?