Sötétbe burkolózott két BMW, melyből az egyik hamarosan búcsúzik

A BMW i3s és az i8 is kap egy limitált szériát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két környezetbarát típusát vette kezelésbe a BMW, ám a zöld modellekhez képest egészen fenyegető külsőt kaptak.

A minap egy színes limitált szériával búcsúztatták el a BMW M4-et, most viszont sötét festékekhez nyúltak a bajor gyártónál, de azért nem olyan mértékben, hogy rossz fényviszonyok mellett láthatatlanná váljon az autó. A limitált széria az i3s és az i8 nyitott és zárt változatából lesz elérhető. A sok sötétet megtörve mindkét modell rézszínű betéteket kap, az i8 esetében a felnik is a réz árnyalatában pompáznak, az i3s esetében viszont a 20 colos felnik is feketék. A feketében pompázó Edition RoadStyle névre hallgató i3s különkiadás belül sem maradt érintetlen, az utastérben bőrkárpit és fabetét dobja fel a hangulatot, a különleges i3-asból 900 darabot gyárt csupán a BMW.
Hirdetés
Az i8 esetében viszont a sötétszürke fényezéssel ellátott különkiadás egyben búcsúszéria is, ugyanis hamarosan befejezik az i8 gyártását. A 2014-ben piacra dobott hibrid sportkocsi úgy tűnik, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A jövőbe mutató szupersportkocsis külsejű i8 esetében nem lehetett felvágni a rengeteg lóerővel (csupán 231 lóval lehetett gazdálkodni), illetve igazán sportautós hangot sem tudott produkálni a másfél literes háromhengeres blokk, persze azért így sem lehet lassúnak nevezni az i8-at. Az Ultimate Sophisto névre hallgató i8 különkiadásból összesen 200 darab készül, a jelenlegi hírek szerint pedig utód nélkül tűnik el a plug-in hibrid sportkocsi. .
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?