Sportcsomaggal támad a legújabb Lexus

Készen áll a Lexus GS 350 F Sport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lexus IS F már kapható, az LS még csak tesztköreit futja, a GS 350 F Sport azonban ott lesz Los Angelesben, a híres SEMA tuning kiállításon.


Becsapós az új GS sorozatú Lexus elnevezése. Az F Sport ugyan trükkösen utal egy olyan vad sportkocsira, mint az IS F, vagy éppen a tesztelés alatt álló LS TMG szuperlimuzin, csakhogy a "Sport" jelző puhítja a dolgot: ez csupán a GS 350 rendelhető sportcsomagja, amely döntően látványelemekre épül - ismerős a módszer, az Audi S line vagy az Opel OPC line például ugyanilyen logikát követ. A japánok tudják, a prémium szegmensben nem elegendő a tökéletes autó, az ügyfelek ennél többre vágynak, és az F Sport valóban többet is kínál. A bemutatót Los Angelesben, a nagyszabású SEMA (Specialty Equipment Market Association) tuning kiállításon tartják, ahol egyébként összesen kilenc, zömében külső műhelyek által "megpiszkált" Lexust csodálhat majd meg a nagyközönség.
Hirdetés
A sportos GS nem tüntet gagyi részletekkel, nincsenek eltúlzott szélesítések, sem szárnyak, csupán az első lökhárító vonalain módosítottak. A kerekek 19 colosak, de amíg az összkerékhajtású AWD egységesen 235/40-es papucsokat hord, addig a hátsókerekesre hátul 265/35-ös abroncsokat szerelnek. Ugyancsak a "hátul kaparó" modell kiváltsága a változtatható áttételű kormánymű, míg az Adaptive Variable Suspension (AVS), vagyis az aktív felfüggesztés, illetve a komolyabb, nagyobb hatékonyságú fékrendszer mindkét autóban megtalálható. Az utastérben Cabernet vörös bőrkárpitozás kényeztet, ehhez matt alumínium a dekoráció társul, a vezetőülés pedig 16 irányban állítható, természetesen elektromosan. A jobb láb 3,5 literes, 306 lóerős motornak parancsol, a végsebesség 250 km/órában korlátozott, míg a gyorsulási érték egyelőre a mérföldben értendő szabványhoz igazodik: 0-60-ig, azaz 0-96 km/óráig 5,7 másodperc telik el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?