Sportmodellel kezdi az évet a Subaru, bemutatkozott a Levorg STi

Nem feledkezett meg az izmos kombira vágyókról a Subaru

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idestova hat éve, hogy megjelent a Levorg név a Subarunál, így az első generáció hamarosan búcsúzik, de nincs ok a búslakodásra, friss műszaki tartalommal és sportváltozattal jön a második kiadás.

Épphogy véget ért a lenyűgöző technikai újításokban gazdag CES kiállítás, máris elkezdődött a Tokiói Autószalon, ami szintén nem ígérkezik unalmasnak. A Subaru az idei kiállításra tartogatta a Levorg Prototype STi bemutatóját, ami a neve alapján ugyan még prototípus, de egy gyártáshoz igen közeli modellt állítottak ki a Subaru standjára. A sportváltozattal sem maradtak sokáig adósak a japánok, mivel a hétköznapi kivitelt novemberben leplezték le, de a két modell forgalmazására még várni kell egy kicsit.
Hirdetés
Dicséret vagy sem, de a külsőt nem sikerült markánsan elkülöníteni a tavaly kiállított normál változattól, ami a hétköznapi kivitel számára bók is lehet. A motorháztetőn lévő légbeömlő, a fekete betétek a lökhárítókon, a küszöbtoldat és a dupla kipufogó az STi logó nélküli változaton is mind megtalálhatók, így ha a gyártásig nem változik a külső, akkor szemfülesnek kell lenni a sportváltozat kiszúrásához. A friss generáció már a 2017-ben bevezetett Subaru Global Platform névre hallgató alapra építkezik. A sportverzió állítható lengéscsillapítókat kap, illetve a vezető a motor karakterisztikáján, a kormányzáson és a négykerékhajtáson is tud majd változtatni, így kényelmes autózásra és kanyarvadászatra egyaránt alkalmas lehet a kigyúrt kombi. A Levorg STi szívéről még nincs pontos információ, találgatások szerint kétliteres turbós boxermotort kaphat a sportváltozat, a lóerők számát pedig 300 köré tippelik. A második generációs Levorg forgalmazása – ideértve az STi változatot is – tavasszal kezdődhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?