Sportos családi Volkswagen koncepció a Wörthersee-ről

Volkswagen Golf R Variant Performance 35 koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ilyen, amikor a Volkswagen tanulói hozzányúlnak egy modellhez. A Wörthersee Festival a fiatalokról szól, hát megmutathatták, mit tudnak.


Már sok-sok éve az ausztriai Wörthersee körül rendezik meg a világ legnagyobb német autós összejövetelét, ahová rengeteg magyar is ki szokott zarándokolni, hogy több napon át nézhesse a tó körül vonuló szebbnél szebb tuningolt vagy épp ritka német csodákat. Ebben látta meg a potenciált a VW, ezért már évek óta új autók bemutatóhelye is lett a fesztivál. Lévén, hogy túlnyomó többségben fiatalok látogatnak el a rendezvénysorozatra, a gyár saját tanulóinak adja át a stafétát minden évben, akik idén két autóval ajándékozták meg a közönséget. Egyik közülük a németországi Sachsen gyár ifjoncai által átalakított VW Golf R Variant koncepció, ami a Performance 35 nevet kapta. Az egyedülálló modell kézzel festett tornádóvörös dekort kapott, sportosságát pedig a motorháztető légbeömlői és a könnyűfém felnik adják – utóbbiak mögött nagy teljesítményű, vörös nyerges fékek is helyet kaptak.
A beltér sem maradt átalakítások nélkül, a tető festett kárpitot kapott LED csillagokkal valamint egy 12 részes 2500 wattos prémium hangrendszer is beépítésre került. A tanulók egy elektromosan visszahúzható raktérpadlót is beszereltek, amely a szintén egyedi P 35 gyerekbiciklit tartogatja. Ennek dekorja természetesen megegyezik a kocsi külsejével.
Hirdetés

Erejét egy felhúzott 2,0 literes TSI négyhengeres motor adja, ami nem szerény (még a Nürburgringen rekorder Golf Clusport S motorjánál is jelentősebb) 350 lóerő leadására képes. Ez valószínűleg egy 6 sebességes DSG váltón keresztül csatlakozik a 4Motion összkerékhajtáshoz. Ezzel kevesebb mint 5,1 másodperc alatt megfuthatja a 0-100-at, végsebessége pedig az elektronikusan szabályozott 250 km/h lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?