Sportosba vágták a kipufogós Opel Mokkákat

Itt vannak az Opel Mokka belsőégésű motoros kivitelei, és egy sportos verzió is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Első körben az elektromos verziót mutatta csak meg az Opel a jelentősen átalakult karakterű Mokkából, most pedig megérkeztek a hagyományos verziók.

Már az Opel Mokka is úgy született újjá a második generációra, hogy a német alapokra az emblémán kívül semmi sem utal. Ezáltal várható volt nagyjából az autó műszaki tartalma, viszont a körítésen egyaránt meglepődtünk, az újdonság váratlanul vagányra sikerült. Formavilágában most először köszöntek ránk az Opel új irányzatának részletei és nagyobb új megoldásai, mint a Vizor névre keresztelt fekete orrkialakítás. A Mokka első körben elektromos modellként debütált, de várható volt, hogy hamarosan megismerhetjük a hagyományos kiviteleket, meg is érkeztek a belsőégésű motoros verziók.
Hirdetés
Külsőre szinte semmi nem utal arra, hogy más lenne az elektromosnál, leszámítva persze a kipufogót hátul. Dizájnban kaptunk azért újat, sportos GS Line és SRi kivitel is készül belőle, utóbbi a Vauxhall emblémás modellek neve. Fekete emblémáiról és kiegészítőiről, különleges felnijeiről és színkombinációiról lehet majd felismerni. Motorkínálatát tekintve semmi nagy újdonságra nem érdemes számítani, az 1,2-es turbós háromhengeres 100 és 130 lóerős kivitele mellett 110 lóerős 1,5-ös dízelmotorral lesz elérhető, ez a legtakarékosabb, 3,8 liter gázolajjal is beéri 100 kilométerenként. Minden felszereltsége megegyezik az elektromos kivitelével, vagyis LED Matrix fényszóró, vezetéstámogató rendszerek és fejlett, Apple Carplay kompatibilis multimédia és online kapcsolat is elérhető lesz hozzá mobiltelefonos applikációval kiegészítve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?