Szalmabáláknak hajtott az egyetlen példányban létező Veyronnal

A Bugatti Veyron egyetlen példányban készült L’Or Blanc kivitele nézők előtt száguldott a báláknak

A Bugatti Veyron minden egyes darabja különleges, mégis szerepelnek köztük olyanok, amik mindegyik fölött állnak. Ilyen a Grand Sport Vitess L’Or Blanc, mellyel most szalmabáláknak hajtott a sofőrje.

Az egyetlen példányban készült autók értékét belőni meglehetősen nehéz, de a videóban szereplő Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse L’Or Blanc a világ legdrágább autói között szerepel. Fényezése egyfajta kerámia bevonatként készült el, javítani, újra elkészíteni ugyanilyen minőségben lehetetlen, illetve borzalmasan drága eljárás. Az autót viszont nem őrzik hermetikusan elzárva, sőt, tulajdonosa időnként megjelenik vele az utcán, használja is, és attól sem fél, ha meg kell mozgatni a 16 hengeres motor több mint 1000 lóerejét. Ez történt a múlt hétvégén is Svájcban, ahol egy szupersportautós rendezvényen mérkőzött meg egy fiatalabb kihívóval. A világ egykori leggyorsabb autójának kihívója egy Koenigsegg Regera volt, mellyel egy üres reptéri kifutón gyorsult. A sebességgel nem is volt gond, a megállással annál inkább. A felvételeken hallható és látható, hogy a fékezést időben kezdte meg a sofőr. A szárny felcsapódik, és a gumik hangját is lehet hallani, a Bugatti mégsem lassul úgy, mint ellenfele. A kifutó végére helyezett báláknak rohan, majd utána egyből meg is fordul. Nem tudni, mi okozta a hibát, de lehetnek kopott fékek, vagy túl idős abroncsok is. Egy szemtanú állítása szerint az autó orra nem sérült nagy mértékben, azonban a jobb oldali légbeömlő előtti összekötő elem eltört, amit javítani nem lehetséges szépen, így az egész lökhárító cserére szorul, ezzel együtt a fényezésre is kell majd megoldást találniuk. Egy biztos, nem lesz olcsó a javítás még így sem.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?