Teherautó készült a legújabb Daciából

Vállalkozások örülhetnek a legújabb Dusternek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Dacia eddig is kínált teherautókat több országban, a legújabb lelemezelt oldalú modell pedig az új Dusterből készült. Szomszédainknál már kapható, vajon hozzánk is megérkezik?


Egyes országokban a Dacia kínálata kicsit szélesebb, mint hazánkban. Nem kell nagy dolgokra gondolni, nálunk is kínálják az összes modellt, ellenben a variációkból nem mindegyiket. Ausztriában például van egy Fiskal nevű sorozat, ami nálunk a Dokker teherautó változatát egészíthetné ki, ezek a modellek ugyanis haszongépjárművek a Sanderóból és a Logan MCV-ből is létezik ilyen.
Hirdetés

Most egy új modellel bővült a kínálat, méghozzá a Duster Fiskallal, ami a vadonatúj SUV-ra épül. Fő különbsége a hagyományos verzióhoz képest, hogy nincs hátsó üléssor, éppen ezért ablakok sincsenek. A két hátsó ajtót megtartották, azokon belül kilincs is van, pedig ülést nem is lehet szerelni az utastérbe, a padlót ugyanis teljesen átalakították. Síkpadlós rakteret alakítottak ki, ami 1,6 méter hosszú, és tekintve, hogy a ledöntött hátsó üléseknek megfelelő magasságba került a padló, valószínűleg az eredeti Duster rakterének adataival egyezik meg. Minden motorral kínálják, így az 1,6-os szívó benzines mellett az új 1,33-as turbós benzines és az 1.5 dCi is elérhető, a két másik Fiskal modellel szemben viszont nagy előnye, hogy összkerékhajtással is kapható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?