Több száz új kollégát vár a Bosch

A Bosch is az önvezető autókban látja a jövőt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Milyen autókhoz gyárt és fejleszt alkatrészt itthon a Bosch? A lista olyan hosszú, hogy a cég vezetői bele sem kezdtek a felsorolásba.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője is az autonóm autókban látja az autóipar és persze a beszállítók jövőjét is

A Bosch 5 év alatt megduplázta a K+F tevékenységét és a Medián piackutatása szerint a Bosch szervizeknek van a legjobb híre a márkafüggetlen szervizek közül - hogy a legjobb hírekkel kezdjük, amiket a Bosch 2013-as pénzügyi évét záró sajtótájékoztatón tettek közzé a cég vezetői. A Bosch már 1899-ben jelen volt Magyarországon. A rendszerváltás után, 1991-ben újjáalakított regionális szintű kereskedelmi Kft.-ből mára az ország egyik legnagyobb munkaadója és európai szintű fejlesztési központ lett.

Hirdetés

Decens rend a hatvani elektronikai gyárban

Három városban vannak jelen, Miskolcon szerszámokat, Hatvanban jellemzően elektronikai termékeket (vagy akár komplett műszerfalakat is) állítanak elő. Ami autós szempontból a legérdekesebb, hogy Budapesten fejlesztenek szinte megszámlálhatatlan gyártó autóihoz alkatrészeket. A cég műszaki vezetője egy félmosollyal az arcán csak annyit mondott, mindenki nézzen be a kocsijába, és keresse a Bosch és a Made in Hungary feliratokat.

Miskolcon a Bosch Power Tool Kft. készít szerszámokat, a raklapon egy adag flex

A Bosch magyarországi csapata tavaly 700 dolgozóval mintegy 9 ezerre nőtt, és idén is több száz új kollégát várnak, zömében technikusokat és mérnököket, tehát műszaki végzettségűeket, de nem csak férfiakat, hanem nőket is - ahogy azt a Lányok napja, nők a fejlesztésben programmal is jelzik. Autókhoz gyártott vezetéstechnikai rendszerek - a ma már teljesen alap ABS-en és ESP-n túl az összes mai modern támogatófunkció, amik radar, ultrahang, vagy videojel alapon működnek - jelentik a fő csapásirányt. A jövő a Bosch szerint is az önvezető autóké lesz, amik kommunikálni képesek egymással, és talán nem olyan futurisztikus, ha ezeket a technológiákat az otthonainkban is elképzeljük, mindezt persze okostelefonon keresztüli kényelmes távirányítással.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 08:32
  Permalink

  Én is azt mondom, mint az előttem szólók, hogy ezen kár kötekedni. A sarokcsiszolót a köznyelvben mindenki flexnek ismeri, így használja, így épült be a nyelvünkbe.
  Sok esetben előfordul, hogy egy terméket az első gyártóval, a terméket kifejlesztő céggel azonosítanak. Rögtön egy, a képen lévőhöz hasonló szerszám példának, szóval, hogy ha egy fúrókalapács lenne a képen, akkor mindenki kapásból rávágná, hogy “hilti”. A borotvát (pengét) sokan egyszerűen “zsilett”-nek mondják. A terepjárót pedig “dzsip”-nek. A polisztirol lapot “hungarocell”-nek. A villanyszerelők által használt gyorscsatlakozót “Vago”-nak. A személyi számítógépet (PC-t) sokáig az első gyártó nevével azonosították, vagyis egyszerűen IBM – nek hívták, még akkor is, ha távol-keleti gyártmány volt. A 70-es, 80-as években a traktorokat a legtöbben “zetor”-nak hívták, még ha teljesen más volt a gyártó, akkor is. A köznyelvben a “matchbox” a játék kisautót jelentette, akkor is, ha sok játékautó gyártó volt, és a Matchboxnak sok más terméke is volt.
  Szerintem a fentiekkel nincs semmi baj, még Grétsy László nyelvész professzor sem hiszem, hogy kritizálná. Szóval nagyon jó kis gép lehet az a Bosch flex 🙂

 • 2017.10.29. at 08:32
  Permalink

  Ne kötekedj már! Vagy a WC-t te még mindig megkönnyebbülészeti kör guggoldának hívod??? Szinte mindenhol flexnek, mondják a sarokcsiszolót!

 • 2017.10.29. at 08:32
  Permalink

  A raklapon egy adag flex.
  A flex egy gyártó cég, miért gyártaná a Bosch a Flexet ?
  Ráadásul a képen is látszik hogy Bosch sarokcsiszolók vannak, sehol egy Flex.

Vélemény, hozzászólás?