Tragikus látvány, nulla hírérték: újabb Ferrari 458 égett porrá

Svájcban kapott lángra, s égett ki teljesen egy újabb Ferrari 458

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Komoly baj lehet a Ferrarinál, az utóbbi időben egyre több autójuk lesz tűz áldozata, a megoldás várat magára.


Valami komoly gond lehet az újkori Ferrarikkal, mert az utóbbi 1-2 évben rengeteg példány kapott lángra, majd égett ki teljesen, és úgy tűnik, hogy még az elrendelt visszahívások során sem sikerült elhárítani a probléma okát. A legutóbbi nyilvánosságot kapott eset múlt hét szombaton történt a svájci A5-ös autóúton Neuchâtel és Yverdon között, délután öt óra körül. A híradás csak annyiról számolt be, hogy a Ferrari valamilyen technikai probléma miatt kapott lángra menet közben, kicsivel azelőtt, hogy beért volna egy alagútba: szerencse a szerencsétlenségben, hogy odáig már nem sikerült eljutnia, mert akkor komolyabb következményekkel járhatott volna az eset.
Hirdetés
A 458 Italia igen kényes autó, ha a róla szóló híradásokat nézzük, rengeteget törtek össze az 570 lóerős autót vezetni nem, csak kifizetni tudó tulajok, egymás után égnek porrá miközben semmi különöset sem csinálnak velük a haladáson kívül, májusban pedig hibás féltengelyek miatt hívtak vissza közülük 206 példányt. A kigyulladást állítólag okozó ragasztót elvileg már mindegyik visszahívott autóról eltávolították, de az újabb tűzeset alapján arra kell gondolnunk, hogy talán valamilyen komolyabb konstrukciós gond is van az autóval, mert ennyire szerencsétlen sorozata eddig még nem volt a Ferrarinak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?