Túlzott olajfogyasztás a vásárlás után – mi lehet a megoldás?

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Volvo XC60 2.0 T - Jó-e vastagabb olaj?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Használt autót vásárolva sajnos mindig megvan a rizikó a motor kopottságára, ami túlzott olajfogyasztásban is megjelenhet.


Tisztelt Motorolajdoktor!
Van egy Volvo XC60-asom (2000 cm3, 181 LE), amit 2 hónapja vásároltam, és úgy néz ki, hogy átvertek. Sajnos eszi az olajat. Az olajcsere óta mentem 4000 kilométert és kért 2x0,5 l olajat az olajcsere óta. Az autó és a szerviz alapján Castrol Edge V - 0W20 olajjal történt a csere. A kérdésem, ha kiváltanám 5W30-ra, megszűnne az olajfogyasztás? Többek szerint a most az autóban lévő olaj olyan, mint a víz. Várom válaszát, előre is köszönettel.
Mihály
Hirdetés

Kedes Mihály,
Az autóba jó olaj került, ha igaz amit mondtak.
Nem javaslom 5W30-ra való cserét semmiképpen sem. Nem oldaná meg a problémát, sőt talán még nagyobb galibát okozna. Nincsen arra vonatkozó információm, hogy mennyi ennek a típusnak a gyári olajfogyasztási normája (félő, hogy magasabb, mint a tapasztalt, amúgy nem szerény olajfogyasztás - a szerk.).
Sajnos valószínűleg az autónak nem volt jó gazdája, vélhetően nem is a gyári előírás szerinti olajat kapta az élete során. Mivel ez egy nagy értékű autó, én azt javaslom egy profi szervizben találják meg a fogyasztás helyét. Érdemes lenne pl kompresszió mérése, lehet, hogy az sem stimmel. Ha szerencséje van, akkor akár egy tömítéscseréből meg lehetne úszni a problémát.
Ha a jelenlegi olajfogyasztás bizonyíthatóan szignifikánsan nagyobb, mint a gyári norma, akkor meg lehetne próbálni az eladónál jótállást érvényesíteni, ami ingoványos talaj, illetve nem tudom a vásárlás paramétereit.
üdv.
Olajdoki
Motorolajokkal kapcsolatos kérdéseket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.03.22. at 21:20
    Permalink

    Jo estet,nagy böngészés közbe rátaláltam erre a cikkre,sajnos a probléma nálam is ugyan az 1 holnapja vettem az autót közel 800-kmt autóztam vele és mar 2x kert 0.5 l olaj utántöltést ,a helyzet nagyon elkeserítő mert ez egy felső kategóriás autó és úgy gondolom ez nem megengedett hogy mindig olajjal a csomagtérbe kellene elindulnom.Az előttem szolló úr kíváncsi lennek hogy azóta oldotta e meg a problémát és ha igen mivel,sokat segítene,sajnos eléggé elszomorít a dolog..és tanácstalan vagyok mint egy kis község..Volvo kamionon dolgoztam közel 500e km-t ezert választottam ezt a markát is de sajnos csalódtam kisautó szinten..egyszóval mi lenne a megoldás vagy hogyan orvosolta az előttem kérdező kolléga a problémát .
    Köszönettel
    Vimos

Vélemény, hozzászólás?