Übercorvette Németországból

TIKT Corvette ZR1 Triple X: izomautó német kezeléssel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német tuningcég félig átépítette a Corvette ZR1 motorját, a megnövekedett teljesítményhez igazították az autó aerodinamikai csomagját is.

A Chevrolet Corvette már önmagában is veszélyes fenevad, pláne a gyárból 638 lóerőt és 819 Nm-t pumpáló, kompresszoros 6,2 literes V8-assal kigördülő ZR1 verzió. A német TIKT tuningcég azonban úgy gondolta, még ezen is lehet javítani, így elkészítették hozzá a Triple X elnevezésű, meglehetősen átfogó tuningcsomagot.
A TIKT új hengerfejekkel, vezérműtengellyel, szeleprugókkal, átalakított kipufogórendszerrel, átprogramozott elektronikával, módosított hűtéssel és kompresszióval buherálja át a V8-ast, melynek teljesítménye a beavatkozást követően 758 lóerőre, nyomatéka pedig 910 Nm-re növekszik.
Hirdetés

Ezután következik a futó- és kormánymű keményítése: versenyzésre optimalizált lengéscsillapítókkal szerelik fel a karosszériát a gyárinál 50 mm-rel lejjebb ültető sportfutóművet, erősebbre cserélik a fékrendszert, az autó négy sarkába pedig szuperkönnyű Zerra Ultralight Evo 2-es felniket illesztenek.
Utolsó lépésben aerodinamikai kiképzést kap a ZR1, karbonszálas műanyagból építik a speciális légterelőkkel kialakított első lökhárítót, az oldalsó kötényeket és a hatalmas méretű, brutális leszorítóerőt biztosító hátsó szárnyat.
Végül nem marad érintetlen az utastér sem, bár ott leginkább csak a vágott aljú kormány említhető a gyáritól eltérő elemként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?