Új szedán Passatot szeretnél? Kínáig kell utaznod érte

A Volkswagen Passatból Európában már csak kombi maradt, de Kínában még szedánt is értékesítenek

Passat Pro néven továbbra is kapni szedánt a Volkswagen közönségkedvencéből, üröm az örömben, hogy ezt kizárólag a kínai belpiacon fogják értékesíteni, villanyosított hajtáslánc nélkül.

Tavaly már a Volksawgen Passat a 9. generációja mutatkozott be Európéban, azonban most először szedán kivitel nélkül, kizárólag kombiként. Akkor attól volt hangos a média, hogy ebből a nemzedékből egyáltalán nem készül kombi. A Kínából kiszivárgott fotók alapján úgy tűnik, csupán Európa kénytelen nélkülözni az új modell lépcsőshátú verzióját, hiszen a népköztársaságban Passat Pro néven kezdik hamarosan forgalmazni. Ráadásul Kínában még a Magotan is jelen van a piacon. A Passat Pro esetében azonban még több a közös vonás, a frontrész szinte egy az egyben megegyezik, de a fényszórók is ismerősek lehetnek az európai modellekről.
Hirdetés
Motorfronton egyetlen villanyosított hajtásláncot sem kínálnak. A belépő szintet az 1,5 literes, négyhengeres benzinmotor jelenti 158 lóerős teljesítménnyel, míg a csúcsmodell egy 2,0 literes benzines erőforrást kap 217 lóerővel. A forgalmazás a harmadik negyedévben kezdődhet, de kizárólag a kínai piacra fogják gyártani, így Európába hivatalos úton valószínűleg nem kerül egyetlen példány sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?