Utcai szócsata a Lotus és a McLaren között

570 lóerős az új Lotus Esprit V8

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dany Bahar, a Lotus ügyvezető igazgatója úgy véli, az új Esprit sportautójuk karakteresebb és érzelmekkel telibb jelenség, mint a rivális McLaren MP4-12C, amely a wokingiak 600 lovas utcai modellje.


„Autónk, az új Esprit V8 legalább annyira hiteles konstrukció a maga nemében, mint a Ferrari 458 Italia, vagy éppen a McLaren MP4-12C, de amíg utóbbi szimplán csak egy jármű, addig a miénk karakteres jelenség, és valódi érzelmeket ébreszt.” - jelentette ki Dany Bahar, a Lotus ügyvezető igazgatója. A tavaly Párizsban még tanulmányként bemutatott Esprit egyre közelebb kerül a szériagyártáshoz, a fejlesztések folyamatosan zajlanak a németországi Nürburgring, és a spanyol Idiada pályákon - közben a bázishoz közel, Hethel szomszédságában is már majdnem kész a gyári tesztkomplexum -, így remélhetőleg a 2013-ra tervezett megjelenést nem akadályozza majd semmi.
Most már az is biztos, hogy az Esprit használja elsőként a cég saját konstrukciójú V8-as motorját, amely 40 százalékkal kisebb, emiatt pedig kb. 80 kilogrammal könnyebb, mint a korábban a Toyotától átvenni szándékozott nyolchengeres. A teljesítményre sem lehet panasz, a beharangozott 570 lóerő papíron a Ferrari szintjére emeli a Lotust - hogy aztán vezetni milyen lesz, az más kérdés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?