V8-as Mercedesek nélkül maradnak az amerikaiak?

Akadozik az ellátási lánc, ezért lehet foghíjas a Mercedes amerikai kínálata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes pletyka látott napvilágot, bár a Mercedes-Benz részéről még nem érkezett megerősítés az ügyben. Viszont ,ha igazak a pletykák, akkor az USA piacán szomorúak lesznek a V8-as motorra vágyók.

Korábban összeállított egy listát a Motor1, amelyben megmutatták, hogy milyen modellektől búcsúzik az autópiac 2022-ben. Ezen a listán egyetlen Mercedes szerepelt, méghozzá az AMG GT R. Az elmúlt napokban azonban egy Reddit posztra hivatkozva írták meg, hogy más Mercedes modellek is hiányozhatnak majd a piacról. Konkrétan majdnem mindegyik V8-as motorral szerelt Mercedes, köztük az összes AMG modell, mivel a globális ellátási lánccal adódtak gondok.
Hirdetés
Nevezetesen az AMG C63, az AMG GLC 63, az AMG E63, a GLE 580, az AMG GLE 63, az AMG GLS 63, a GLS 600 Maybach, a G 550 és az AMG G 63 modellektől kell elbúcsúzniuk az amerikai vásárlóknak 2022-ben. Viszont az S580 és az S580 Maybach továbbra is elérhető marad. Persze ez csak ideiglenes probléma, ráadásul addig nem is biztos, amíg a Mercedestől nem érkezik megerősítés. Ugyanakkor az már tény, hogy a következő AMG C63 négyhengeres, hibrid hajtásláncot kap, tehát az AMG-nél is elkezdődik odaát az erőteljes downsizing.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?