Vadóc 500-as ex-Pininfarina tervezőktől

Marcia Corta: Fiat 500 raliruhában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre csak formatervként létezik a vadított 500-as, melyet az Abarthból ismert, 160 lóerős, 1,4-es benzines hajt.

Számtalan Fiat 500 átalakítást láthattunk már, mióta megjelent az olasz klasszikus modernkori változata. Volt belőle levágott tetejű, arannyal borított, és híres dizájner által átszabott verzió, de talán ez a mostani képes leginkább megdobbantani az autósportokért rajongók szívét.A Camal nevű céget korábban a Pininfarinánál dolgozó tervezők alapították, első munkájuk pedig ez a Marcia Corta (olaszul rövid áttételezés) fantázianevű, raliautók által inspirált Fiat 500 átirat. Négy fényszórót viselő, a gyári első lámpák közé épített lámpasor, féktelenül kiszélesített kerékjárati ívek, hatalmas légbeömlő az orr-részen, és az autó karosszériáján körbefutó légterelő elemek gondoskodnak a Marcia Corta igazán egyedi külsejéről, a nagyobb teljesítmény érdekében pedig a kipufogórendszert is áttervezték. A műszaki alapokat egyébként a Fiat tulajdonú Abarth Esseesse adta, azaz a hajtásról az 1,4 literes, turbós benzines, 160 lóerős verziója gondoskodik.
A Camal szakemberei jelenleg szponzorokat keresnek, hogy a tervezési fázis után végre belefoghassanak az egyedi elemek gyártásába.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?