Väth V50S, nagy limuzin 300 km/h-s végsebességgel

E-osztályt tuningolt a Väth, a végeredmény ismét brutális

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár láttunk már klasszikus restaurációt a Väthtól, igazi asztaluk mégis csak a nagy Mercik tuningolása. Kegyetlen lendülettel.


Bár láttunk már végtelen profizmussal kivitelezett klasszikus restaurációt is tőlük, a német Väth inkább brutális erejű, az autók megjelenését is felpaprikázó Mercedes limuzin átépítéseiről ismert, ezúttal az E500 szedánhoz alakítottak ki V50S néven motor- és optikai tuningcsomagot. Az autó ötliteres biturbó V8-asából átprogramozott motorvezérléssel, új töltőlevegő-hűtővel, sportkipufogóval a gyári 408 helyett 518 lóerőt csiholtak elő, a motor nyomatékát pedig 600-ról 810 Nm-re emelték: ennek és a kiiktatott sebesség-határolónak köszönhetően az autó végsebessége 250-ről 300 km/h-ra emelkedett.
Hirdetés
Ekkora, ilyen erős autónál a lassulásról is van értelme gondoskodni, ezért hatdugattyús nyergekből és 390 mm átmérőjű tárcsákból álló fékrendszert illesztettek alá, a légrugós felfüggesztéshez pedig új beállításokat biztosító elektronikus modult építettek be. A három részből álló, 20 colos kovácsolt felnikre elöl 245/30, hátul 285/25-ös gumikat húztak. A Väth karbonszálas műanyagból új első légterelőt, hátsó spoilert, diffúzort és fekete hűtőmaszkot épített a külső megjelenés fokozása érdekében. Az utasteret bőrrel borított - igény szerint karbon vagy fabetéttel ellátott - sportkormánnyal és 360 km/h-ig skálázott sebességmérővel tették kívánatosabbá.
Az átalakítás, azaz a V50S tuningcsomag ára 32 250 euró plusz forgalmi adó Németországban, itthonról tehát áfa nélkül is több mint 9 millió forintot kellene fizetni a teljesítménynövelésért és a megjelenés módosításáért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?