Véget ért a legdurvább BMW M4 gyártása

Kifutott, de így is több készült a limitált szériás BMW M4 GTS-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az 500 lóerős M4 GTS gyártása befejeződött, a limitált példányszámú sportkocsi hamarabb fogyott el, mint gondolták, ráadásul rá is húztak a gyártásra egy keveset.


Összesen 700 darabot terveztek legyártani az eladásra szánt M4 GTS-ből. A BMW M4 legdurvább változata 500 lóerős, 3,0 literes sorhatos, duplaturbós motorján módosítottak egy keveset. Első sorozatgyártású autóként vízbefecskendezéses rendszert kapott. Közvetlenül a hengerekbe jutás előtt fecskendezik a szívósorba érkező, a levegőhűtő által már lehűteni nem tudott levegőbe a vizet annak hűtése és így az égés javítása érdekében. 3,8 másodperc alatt ugrik 100 km/h-ra és egészen 305 km/h-ig gyorsul. Az M részleg eddigi legdurvább sportkocsija 62 kilóval könnyebb a széria M4-esnél, így épp csak picivel többet kell mozgatnia másfél tonnánál a 600 Nm nyomatékú motornak.
Hirdetés
Először a DTM versenyek felvezetőautójában prototípusként mutatkozott be a különös megoldás, nem sokkal később megérkezett a GTS. Az eredeti tervezett darabszám végül 830-ra módosult, ebből 803 került a vásárlókhoz, tehát 103 darabbal többet adtak el belőle, mint eredetileg tervezték. A maradék 27 prototípus-, tesztautó, illetve demóautóként végezte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?