Videó: így gyorsul hét személlyel az egyliteres Dacia Jogger!

Vajon tényleg alkalmatlan a Dacia Jogger aprócska motorja egy ekkora bódéba?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rengetegen támadják a Dacia Lodgy utódját, a Joggert a 999 köbcentis, 110 lóerős motorja miatt. Pedig üresen korrekt menetdinamikát produkál, főleg ár-érték arányban. De vajon élhető marad plafonig pakolva is? Íme a válasz!

A Dacia Jogger egy kombi, egy crossover és egy egyterű keveréke, ám a románok által átvett francia technikából még így is korrekt összképet ad, ha figyelembe vesszük, hogy a piac egyik legolcsóbb modellje. Kizárólag a hétülésesek piacát nézve konkrétan ő az árbajnok, még a haszonjármű alapú egyterűnkek is alá tud ígérni. Egyértelműen kényelmesebb és kulturáltabb ezeknél, ám motorizáltság terén már jelentős hátránnyal indul, a Dacia Sandero városi kisautó háromhengeres erőforrásával kell beérniük a Jogger vásárlóinak. Éppen ezért ha azt hitted, hogy telepakolva is az élhető gyári adatok közelében tud maradni, akkor el kell, hogy keserítsünk.
Hirdetés
Hogy mennyire szörnyű a végeredmény, az nézőpont kérdése. Az angol tesztelők óránként 60 mérföldig, tehát 96 km/óráig mértek csak, egy személlyel ez 11,34 másodpercbe telt állórajtból. A tesztek során kiderült, hogy ez rohamosan romlik a tömeg növelésével.

A legbrutálisabb terheléskor a sofőr mellé hat utast ültettek, ráadásul fejenként nagyjából 30 kiló csomagja is volt mindenkinek.

Így ugyanezt a sebességet 16,43 másodperc alatt sikerült elérni, mindenki döntse el magának, hogy elégedett-e ezzel, vagy sem. Hiába lőttük le a végső számot, mégis megéri megnézni a videót, nem csak a gyorsulások érzete és az autó valós térkínálatának látványa miatt, hanem azért is, mert az egyéb tesztek során a futómű viselkedése is megfigyelhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?