Videón gyorsít a Rimac horvát sportkocsi

2,6 másodperc alatt sprintel százra a Rimac

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1088 lóerő és 1600 newtonméter aszfaltra továbbításának végeredményét mutatja a 12 másodperces videó, horvát tálalásban.

Horvátországba indulók csak óvatosan kekeckedjenek az ismeretlen külsejű négykerekűkkel, mert az utakat rója a szupersportkocsikat is megszégyenítő tudású Rimac Concept_One.
Hirdetés
Nevével ellentétben, a horvátok büszkesége már sorozatgyártású - már ha annak lehet nevezni egy összesen 8 példányban készülő, 1088 lóerős, 1600 newtonméter nyomatékú villanyautót, amely 2,6 másodperc alatt gyorsul százra, 6,2 másodperc alatt kétszázra, és 14,2 másodperc kell ahhoz, hogy 300-zal hasítson. Végsebessége 355 kilométer/óra. Kétségtelenül lenyűgöző adatok, de más olvasni és megint más látni (hát még átélni milyen lehet), ahogy például a fenti videón a számok peregnek gyorsulás közben a sebességmérőn. Az mondjuk nem világos, hogy miért közúton, sőt lakott területen kell rögzíteni, majd közkinccsé tenni egy ilyen autó 120-ra gyorsulását...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?