Viszik a Yaris Crosst, mint a cukrot, mutatjuk a számokat!

Komoly sikerekkel kezdi pályafutását a Yaris Cross az eladási adatok szerint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Januárban a teljes európai piac gyenge számai ellenére is remekül teljesített a Yaris Cross, avagy a hónap legkeresettebb Toyotája. Mutatjuk, hogy más márkákhoz mérve hogyan teljesített!

Tombol a SUV-hullám, ám eközben a kisebb, városi autók népszerűsége is az egekbe szállt, éppen ezért manapság borítékolható egy kis crossover sikere. Bár mindössze 811 332 új autót helyeztek forgalomba az év első hónapjában - amellyel harminc éves negatív rekord dőlt meg az európai újautó-piacon - a szabadidő-autók így is remekül teljesítettek. A JATO Dynamics elemzése szerint a teljes piac 2,4 százalékot zuhant 2021 januárjához képest, a szabadidőjárművek forgalma mégis 11 százalékkal nőtt 2021 januárjához képest. Az elkelt autók 49,7 százaléka, avagy 402 900 megemelt modell volt, az eladásokat ebben a szegmensben a kompakt méretosztály vezette.
Hirdetés
Iskolapéldája tehát a tökéletes receptnek a Yaris Cross, ám még így is túlszárnyalta az elvárásokat a januári számok szerint. A megemelt Toyota európai forgalmazása 2021 derekán vette kezdetét, januárban mégis már 12 456 példány talált gazdára. A Yaris Cross a folyamatosan növekvő eladásoknak hála már most a kontinens harmadik legkeresettebb crossoverévé avanzsált. Ráadásul a másik két dobogós, a Peugeot 2008 és a Volkswagen T-Roc számai is romlottak, így még az sem kizárt, hogy hamarosan új bajnokot avathatunk. Érdekesség, hogy a Toyota legnépszerűbb típusa címet már elnyerte a kontinensünkön.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?