Zöldrendszámos DS 7 Crossback is lesz

Íme a DS első európai SUV-ja, a DS 7 Crossback

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új zászlóshajóval kezdi a 2017-es évet a DS. Végtelen személyre szabhatósággal és prémium kiegészítőkkel mutatkozott be a DS 7 Crossback.


Még a Genfi Autószalon előtt megtartotta világpremierjét a Citroën prémiummárkájának első európai piacra szánt SUV-ja. Nem crossover, Crossback utónevet kapott a DS 7 városi terepjáró, ami külsőleg kevés meglepetéssel szolgál, főleg miután lebukott a téli tesztje során. A prémiumhatást hangsúlyos vonalakkal és temérdek króm kiegészítővel próbálják elérni, hatszögletű hűtőrácsa gyémántmintát kapott. 4,57 méter hosszú, 1,89 méter széles, puttonya 555 literes. Nem csak a függőleges nappali menetfények LED-esek, természetesen a fényszórók is, amik futófényes indexeket kapnak. Fényszórója ajtónyitáskor bíborszínű fénnyel világít, majd 180 fokban elfordul. A 3D hatású full-LED hátsó lámpák pikkelymintáit lézerrel gravírozták.
A személyre szabhatóság, mint DS-védjegy megmarad, öt, úgynevezett Inspirációból választhatunk majd. Párizs tiszteletére: Bastille, Rivoli, Faubourg és Opera, valamint a GT modellcsaládhoz igazodó: Performance Line. Ezek valódi fa, alcantara, szemcsézett bőr vagy épp nappabőr kárpitozást adnak, felszereltségtől függően. A nappabőr ülések fém óraszíjra emlékeztető gyöngyszem-öltéses díszvarrást, míg a billenőkapcsolók „Clous de Paris” gillos mintával vannak díszítve, amit a francia karórák világa ihletett.

Ami az Audinál virtual cockpit és 12,3 col, az a DS SUV-nál 12 col.

A DS 7 Crossback két 12 colos képernyőt kap, ami el is helyezi a szegmensében, ha már olyan időket élünk, amikor az infotainment képernyők átmérőjéből meg lehet határozni egy autót. A középkonzol érintőképernyője DS Connect és Mirrorscreen kompatbilis, a másik a műszercsoportot váltja. A hangzásról 14 hangszórós Focal Electra hangrendszer gondoskodik.
Hirdetés

Motorpalettáját három benzines (130, 180 és 225 lóerős), két dízel (130 és 180 lóerős) és egy konnektoros hibrid alkotja majd. Megelőzve a Peugeot 3008-at, amihez szintén ígérnek plug-in hibrid hajtást, a DS 7 Crossback 300 lóerős hálózatról tölthető összkerekes benzinhibrid rendszert is kap, ami 60 kilométeres emissziómentes hatótávot ígér, így nálunk (jelenlegi szabályzás szerint) zöld rendszámra jogosult lesz. Az E-Tense nevű hibrid hajtásláncot egy 200 lóerős benzines, valamint egy elöl és egy hátul elhelyezett 80 kW-os villanymotor alkotja, így egyben összkerekes is. Erejét vadiúj nyolcfokozatú automatán keresztül küldi az aszfaltra. A 12-13 kWh kapacitású, 90 kW teljesítményű lítium-ion akkumulátor a padló alatt kap helyet. 16 amperrel a töltés 4,5 óra, 32 ampernél 6,6 kW-os töltővel 2,5 óra.
A DS Connected Pilot a sávtartót és a 180 km/h-ig aktív, araszolásra is képes adaptív tempomatot használva szinte önvezető, a fedélzeti kamera segítségével figyeli az adott helyzetet. Volánpörgetős parkolássegédje merőleges és párhuzamos parkolásra is képes, 30 km/h-ig aktív. Sofőrsegéd-arzenálját holttérfigyelő, táblafelismerő, vészfék-asszisztens, éberségfigyelő, aktív fényszóró és a környezetet pásztázó, a digitális műszercsoporton sárga vagy piros kerettel figyelmeztető alkotja. A fedélzeti kamera az első és hátsó tengellyel is kapcsolatban van, így az úthibákra felkészülve a talajminőséghez állíthatja a futómű karakterét.
Egy premier előtti limitált szériával vezetik be a DS új zászlóhajóját, ami a La Première nevet viseli, szürke, fehér vagy fekete fényezéssel, nappabőr kárpitozással, B.R.M órával, 20 colos Paris felnikkel és a kínálat két legerősebb motorjával lesz elérhető. A 180 lovas BlueHDi és a 225 lovas THP motorral, természetesen az új 8 sebességes automatával párosítva. A bevezető modellt az interneten vagy a DS Store-okban, akár VR szemüveg segítségével is megrendelhetjük. A DS 7 Crossback Genfben debütál majd a nagyközönség előtt, gyártását a francia Mulhouse-ban és a kínai Shenzhenben végzik majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?