Elárverezik A Wall Street farkasában rommá tört Lamborghinit

A Countach nincs jó állapotban, a filmben valóban csúnyán összetörték a sportkocsit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jelentős költségvetésű alkotás büdzséjébe belefért, hogy egy valódi Lamborghinit törjenek össze, hiába a megannyi sérülés, így is rendkívül magas összeget várnak az autóért.

A 2010-es első felének egyik legnagyobb filmes durranása volt A Wall Street farkasa, amelynek egyik jelenetében Leonardo DiCaprio illuminált állapotban próbál meg elindulni egy Lamborghinivel. Az eredmény egy látványos rombolás, amit nem trükkel oldottak meg, valóban össze-vissza törték az olasz sportkocsit. A filmes relikviát nem javították meg az utóbbi 10 évben, ütött-kopott állapotában kerül kalapács alá. Az 1989-es Countach egy 25th Anniversary Edition kiadás, az 5,2 literes V12-es motorja 456 lóerőt képes leadni. A forgatáshoz egyébként két autót használtak, a novemberi aukciót követően december elején lehet licitálni az ép modellre.
Hirdetés
Az aukciót lebonyolító Bonhams Cars 1,5-2 millió dollár (540-720 millió forint) közötti összeget vár az autóért, ami mellé még néhány filmes kelléket is hozzácsapnak. Jó kérdés, hogy a leendő tulajdonosnak érdemes-e megjavíttatni az autót vagy netán többet ér a filmforgatás nyomaival a karosszérián.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?