Megérkezett az új Mercedes-AMG GLC, V6-os és V8-as motor nélkül

Bemutatkozott a Mercedes GLC SUV sportváltozata is, a GLC 43 és GLC 63

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes tavasszal leplezte le a GLC új verzióját, bő négy hónappal később pedig befutott az AMG kivitel is. Nincs V6-os, sem V8-as motor, de még így is van több mint 400 lóerő.

Kár tagadni, küllemében nem sokat változott az AMG kivitel az alap GLC-hez képest, viszont az apróbb különbségek pontosan megmutatják, hogy ezúttal a sportosabb kivitel szerepel a fotókon. Az autót természetesen telepakolták AMG-logókkal, de a legfeltűnőbb különbséget egyértelműen a csomagtérajtó tetejére biggyesztett szolid hátsó spoiler jelenti - legalábbis az AMG GLC 63 esetében. Szintén markáns különbség a sárgára festett, AMG-emblémával ellátott féknyereg, amelyből jutott előre és hátra is, a felnik pedig szándékosan nem takarnak sokat, de ezek ugyancsak az erősebb kivitel privilégiumai.
Hirdetés
Ugyanez a helyzet az utastérben is. A GLC már korábban látott elrendezése köszön vissza, viszont az AMG-logók itt is megjelennek. A kagylóülések, és a színes varratok viszont sokkal sportosabb megjelenést adnak a GLC sportkivitelének, nem beszélve a pirosas árnyalatú biztonsági övekről, és az alul lecsapott kormányról. Utóbbi a sima GLC-ben is adott, itt viszont a plusz kapcsolókkal már egészen sportos benyomást kelt. Az AMG GLC 43-ban négyhengeres erőforrás dolgozik, kilencfokozatú automata váltóval, és összkerékhajtással. A kétliteres motor 416 lóerős teljesítményre képes, ehhez jön még az elektromos rásegítés a maga 13 lovával, így a százas sprintet 4,8 másodperc alatt tudja álló helyzetből.
Hirdetés
Ezzel szemben az AMG GLC 63 valamivel erősebb: az ugyancsak soros, négyhengeres motor 671 lóerőt tud, igaz ebben már benne van a konnektoros rásegítés is, anélkül ugyan ez a szám 469 lóerő. A korábbi kivitelekkel ellentétben már az erősebb modell esetében sem opció a V6-os vagy a V8-as motor, de igazából nincs is rá szükség, hiszen az AMG GLC 63 mindössze 3,5 másodperc alatt van százon álló helyzetből, szemben a korábbi 63-assal, amelynek 3,8 másodpercre volt szüksége mindehhez. Hiába konnektoros hibrid ugyanakkor a GLC 63, nem ez lesz a bolygó megmentője, hiszen mindössze 12 kilométeres elektromos hatótávot kínál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?