Ünnepel a Renault, négymillió darabnál jár a Kangoo

26 évbe tellett, hogy elkészüljön a négymilliomodik Kangoo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyértelmű sikerként könyvelheti el a Kangoo megalkotását a Renault, a népszerű áru- és családszállítóban még a Mercedes is meglátta a fantáziát.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Renault, ezúttal az 1997 óta készülő Kangoo típust ünneplik. Az ízig-vérig francia autó a kezdetek óta Maubeuge-ben készül, az 1969 óta üzemelő gyáregységben eddig több mint 20 típus készült, jelenleg a Kangoo és annak testvérei, a Mercedes-Benz Citant és a Nissan Townstart szerelik össze. A franciák jól eltalálták az igényeket már az első generációval, a kedvező ár/érték arányú, méretéhez képest tágas dobozosból 2002-ben gördült le az egymilliomodik darab, majd még mindig az első nemzedék szereplése alatt, 2007-ben lépték át a második milliót. A következő generációból 2011-ben jelent meg a Kangoo Z.E. változat, a korai villanyautóból 100 ezer példány készült, illetve a Mercedes kínálatában is megjelent a Kangoo, csak épp Citan néven.
Hirdetés
A harmadik széria 2021-ben jelent meg, idén nem csak a négymilliót, hanem a legfrissebb generáció 150 ezredik példányát is megünnepelték. A nagycsaládosok számára örömhír, hogy idén leleplezték a Grand Kangoo modellt, ami nagyobb karosszériával és hét üléssel készül, az viszont szomorú, hogy Magyarországra csak áruszállító változatban érkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?