Megszavaztatta új fényezését a Volkswagen, az angol humor nyert

A frissített Volkswagen T-Cross egyik új külső színét mostantól gumikacsasárgának hívják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét megmutatták a britek, hogy sajátos humoruk él és virul: a közönségszavazáson az ikonikus sárga gumikacsa nyert, a T-Cross egyik színét erről nevezték el.

Sajátos marketingakcióhoz folyamodott a Volkswagen az Egyesült Királyságban. A T-Cross nemrég újult meg, a modellfrissített változat év elejétől már kapható a szigetországban (és nálunk is). A frissítéssel három új szín is érkezett a kínálatba: King-vörös és Tisztakék metál, valamint egy élénk sárga. Ez utóbbi kellően rikító és egyedi ahhoz, hogy a brit Volkswagen egy figyelemfelkeltő akciót építsen rá. Így született meg a döntés, hogy a harmadik szín fantázianevét közönségszavazásra bocsássák.
Hirdetés
Szavazni a Volkswagen közösségimédia-felületein lehetett, az eredmény pedig jól példázza, hogy a britek nem vesztették el humorukat. A "Rubber Ducky yellow" elnevezés lett a győztes, ami gumikacsasárgát jelent, illetve egészen pontosan "gumikacsás" vagy "gumikacsácska" sárgát. A képeken egyértelműen látszik, hogy tényleg az ikonikus fürdőkádi játék színe jelenik meg az autón. Ha mindez önmagában nem lett volna elég, a Volkswagen brit képviselője elsütött még egy sor angol szóviccet is a nyilatkozatában (előkerült a "hápogás", a "szárnycsapkodás" és az eggs-cellent szószörny, ami a "kiváló" kifejezésbe rejti a "tojásokat"). Elsőre kételkedtünk a fentiekben, ezért megnéztük a T-Cross brit konfigurátorát, és valóban: a "Rubber Ducky" sárga egy választható opció. A szavazáson ez az ötlet 46%-os eredménnyel lett az első, de azt sajnos nem tudjuk, milyen más lehetőségek merültek még fel. Kíváncsiságból ellenőriztük a hazai T-Cross konfigurátort, nálunk viszont sokkal "szürkébb" ez az árnyalat: egyszerűen sárgának hívják. Pedig itthon is tarolhatott volna ez a marketingakció, mint annak idején a Megyeri híd elnevezésének szavazásán befutó Chuck Norris.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?