Hivatalosan is bemutatták a Hyundai első villany-sportmodelljét

A kiszivárgott képek után hivatalos fotókon is itt az Ioniq 5 sportváltozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pár napja már szivárogtak ki képek az első N-divíziós Hyundairól, most viszont megtörtént a hivatalos leleplezés. Ezúttal már nem csak az autó formáit, hanem a technikai adatokat is leleplezte a márka.

A Hyundai Ioniq 5 N-ről néhány napja már írtunk, ugyanis a márka ausztrál kirendeltsége idő előtt hozott nyilvánosságra egy videót, melyben az autó külsejét és utasterét is leleplezték - persze mindezt nem szándékosan. Az Ioniq 5 N időközben bemutatkozott a goodwoodi Festival of Speed rendezvényen, a Hyundai pedig közölte az autó technikai adatait is.
Hirdetés
Ahogyan arról a korábbi sajtóértesülések szóltak, valóban 600 lóerővel büszkélkedhet az N-szegmens első elektromos típusa, ezért a teljesítményért pedig két villanymotor felel. A hajtáslánc alapból 740 newtonméterre képes, viszont az N Grin Boost funkcióval ez feltornázható 770-re, ekkor a teljesítmény is 640 lóerőre nő, de ez csupán tíz másodpercig tart, utána automatikusan kikapcsolja a rendszer ezt a funkciót. A két villanymotor kapcsán mondani sem kell, összkerekes konstrukcióról van szó, többek között ennek is köszönhető, hogy mindössze 3,5 másodperc alatt tudja a százas sprintet, de a már emlegetett N Grin Boost módban tudja 3,4 másodperc alatt is.
Hirdetés
Villanyautó lévén az Ioniq 5 N-ben a pálya mód is kicsit mást jelent, mint a belsőégésű társaiban. Track módban a szoftver feladata, hogy minél alacsonyabb hőmérsékleten tartsa az akkumulátort, míg Drag módban a maximális teljesítményt a sofőr rendelkezésére bocsátja az autó, természetesen a hatótávfeláldozásával. Ezen túl persze még számos üzemmód a sofőr rendelkezésére áll, annak függvényében, hogy hosszabb távon kevesebb teljesítményre, vagy rövidebb távon nagyobb erőre van szükségük. Egyelőre arról nem közölt semmit a Hyundai, hogy melyik országokban, és mikortól lesz kapható az Ioniq 5 N, de Magyarországra szinte biztosan érkezik majd az első N-emblémával ellátott elektromos autójukból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?