Megszenvedte a jávorszarvastesztet a Lexus RZ 450e

A teszt alapján úgy tűnik, a jávorszarvas élete, és az autó épsége az üzemmódválasztón múlik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szlalommal még úgy ahogy megbirkózott a Lexus villanyautója, ám a jávorszarvasteszt feladta a leckét, a végeredmény pedig nagyban függ attól, hogy éppen melyik módba állítja a sofőr az autót.

Szokásosan a szlalomozással kezdte az RZ 450e vallatását a km77.com csapata legújabb tesztjükben, a Lexus pedig ügyesen kerülgette a bójákat - néhány megingást leszámítva. A szem viszont könnyen tévedhet, az óra viszont kegyetlenül őszinte, ám nincs miért szégyenkeznie az RZ-nek, hiszen jobb időt futott mint a Cupra Born vagy éppen a Mercedes EQE 350+. A jávorszarvasteszten már kevésbé érezte magát komfortosan. Az első próbálkozásnál (ahol a sofőr még nincs tisztában az autó viselkedésével) az utolsó bójasorba be sem tudott fordulni, és a második oszlopból is magával vitt egy terelőt. A legjobb próbálkozásnál a Sport módot kellett elővenni a sikeres teljesítéshez, ám a bemeneti tempó így is csak 72 km/óra lett, míg az utolsó bójasort 43 km/órával hagyta el az RZ. Egy későbbi próbálkozásnál az ECO módban is sikerült kis híján makulátlanul teljesíteni a manővert, ráadásul azonos bemeneti tempóval a kimeneti sebesség jóval magasabb, 52 km/óra lett, de egy terelőt érintett a jobb első kerék.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?