2024-től végleg beszánthatja a Volkswagen a Golfok kézi váltóit

Az alap Golfokon túl a GTI kivitelt sem lehet 2024-től manuális váltóval vásárolni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagy átrendeződés zajlik mostanában a Volkswagen háza táján. A németek nemrégiben bejelentették hogy elkaszálják az Arteont, most pedig a hattyúdalát élő Golf esetében is drasztikus változásokról döntöttek.

Ahogyan manapság szinte minden ikonikussá vált modell úgy a Golf is a megváltozott vásárlói igények és a környezetvédelem áldozatává válik szépen lassan. Az már most biztos hogy a jelenleg futó nyolcadik generáció lesz az utolsó utána közvetlen utód nélkül szűnik meg a Golf. Addig viszont még van néhány év, így a most futó széria életének feléhez közeledve kap is egy frissítést, ezzel pedig minden bizonnyal eltűnik a manuális váltó mint választható opció.
Hirdetés
A hírek szerint ugyanis 2024-től eltűnik a kézi váltó és kizárólag automata megoldással lehet majd megvásárolni a Golfokat, ideértve a GTI kiviteleket is amire a modell történetében még sohasem volt példa, pedig idén már 49. életévét tölti a Golf név. Kai Grünitz, a Volkswagen technikai fejlesztésért felelős vezetője ugyanis egy Autocarnak adott interjújában arról beszélt hogy muszáj megfelelni az emissziós normáknak ezt pedig könnyebben tudják teljesíteni az automata váltókkal. Számokban kifejezve ez annyit tesz, hogy nagyjából 2 g/km-rel kevesebb CO2-őt bocsát ki az autó, de autók ezreinél már ez is jelentős mennyiség. Az Autocar ugyanakkor úgy értesült hogy van esély a manuális váltó megmenekülésre, de csak akkor ha 2025-ben nem a jelenlegi formájában lép életbe az Euro 7-es szabályozás ami ellen több gyártó is felemelte a hangját az elmúlt időszakban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?