Szinte az összes Dacia fontos biztonsági funkciókkal bővül

Az EU-s előírások miatt frissítenie kell a Daciának szinte az összes modelljét

Egyszerre frissíti a Dacia a Sandero, a Sandero Stepway, a Jogger, és a Logan modelleket, hogy meg tudjon felelni a júliusban életbe lépő Európai Uniós előírásoknak, de a környezetvédelem miatt is hoznak jelentős újításokat.

Idén júliusban életbe lép az Európai Unió úgynevezett GSR II-es szabályozása, amely bizonyos biztonsági rendszereket kötelezővé tesz az autókban, ezek pedig a 2020-ban bemutatott Daciák nagy részéből hiányzik, így ha úgy teszik, kényszerből frissíti a márka a legtöbb modelljét. A Sandero, a Sandero Stepway, a Jogger, és a Logan modellekbe mostantól bekerül az úgynevezett eseményrögzítő, amely baleset esetén lép életbe, de a modernizálás részeként mostantól a Daciák is csipognak majd sebességtúllépés esetén is. Persze pozitív hozadéka is van a módosításnak, hiszen alapfelszereltség lesz a sávelhagyásra figyelmeztető, a sávtartó, az esőszenzor, illetve a vészfékező asszisztens. Utóbbinak köszönhetően a Daciák féklámpája is villogni kezd egy-egy nagyobb fékezés után. Emellett a sofőr figyelmét szemlélő rendszer is bekerül az autókba, csakúgy mint a hátsó parkoló asszisztens is.
Hirdetés
A környezetvédelem jegyében is lép a márka, hiszen az összes autóból eltűnik a nagyjából 400 oldalas használati útmutató, helyette egy 32 oldalas "gyorstalpaló" jár majd az autóhoz, a kibővített kézikönyv pedig ingyenesen elérhető lesz digitálisan, illetve opcionálisan továbbra is megvásárolható marad.
Hirdetés
A Jogger hibrid kivitele egy új úgynevezett E-SAVE funkcióval is bővül, amely igyekszik folyamatosan 70 százalék fölött tartani az akkumulátor töltöttségét, illetve további változás, amely már nem csak a hibrid Joggert érinti, hogy elöl és hátul is C típusú USB bemenetekre cserélik a korábbi A típust. A firssített modellek a márka ígérete szerint országtól függően áprilistól lesznek elérhetőek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?