Fél lábbal a sírban is készül limitált szériás Audi TT

Csak a szerencsések juthatnak hozzá a speciális modellhez, mindössze 25 darabot készít az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fennállásának negyedszázados évfordulóját ünnepli a TT, az SUV-k és villanyautók tengerében még mindig rá lehet kívánni az apró benzines sportkocsira.

Akinek halálhírét keltik, az sokáig él, tartja a mondás, ami remekül illik az Audi TT-re. A jelenleg futó harmadik generációt 2014-ben mutatták be, ami már bőven kitesz egy modellciklust, nem mellesleg a kupék egyre kevésbé piacképesek. Ezek fényében már évek óta folyamatosan búcsúztatják a kis sportkocsit, ennek ellenére most egy újabb limitált szériát dobnak piacra, ezúttal a spanyol vásárlók számára. A jubileumi széria egy 45 TFSI Quattro, azaz kétliteres négyhengeres benzines turbómotor adja a szívet, a 245 lóerő mind a négy kereket hajtja. Noha ennyi lóerő már egyáltalán nem számít soknak, érdemes megjegyezni, hogy itt nem 2-2,5 tonnát kell mozgatni, ezért mindössze 5,1 szekundumig tart a 0-100. Összehasonlításképpen a jól megtermett DS 7 547 lóerővel közel egy másodperccel lassabban éri el a százat, ennyit számít az a körülbelül 650 kilós többlet.
Hirdetés
A kék, piros és fehér fényezéssel elérhető Audi megkapja az S Line csomagot, a 20 colos felniket és a piros féknyerget, a belsőt a bőr és Alcantara kombinációjú ülések dobják fel. Az értékesítés Spanyolországban novemberben indul, átszámítva 28 millió forintot kérnek az autóért, amiből minden bizonnyal pillanatok alatt elfogy az összes, hiszen ki tudja, mikor gurul le az utolsó TT.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?