Furcsa lámpákkal és felnikkel érkezik a következő koreai SUV

Kínában bukott le a Kia új, minden eddiginél formabontóbb külsővel rendelkező modellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kia EV5 hivatalos bemutatója még nem érkezett el, ám Kínában, a forma szabadalmaztatási eljárása során ismét kiszivárogtak a képek. Mutatjuk, hogy fog kinézni a koreaiak újdonsága!

Az E-GMP platformra épülő Kia EV5 a gyártó harmadik villanyautója, amelyről a friss képek - szokás szerint - a Kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium honlapjáról származnak. A teljes valójában leleplezett újdonságot a CarNewsChina szerkesztősége vette elsőként észre, ám fontos megjegyezni, hogy ez a konkrét autó a kínai belpiacra szánt változat, amely egyes részleteiben különbözhet a hozzánk érkező verziótól.
Hirdetés
Egyértelmű viszont, hogy a koncepciótól sem igazán tértek el a mérnökök, látható kilincseket, kissé átdolgozott lámpatesteket és 21 colos helyett inkább 18-19 colos felniket kapott a végleges EV5. Bár az új crossover 4,61 méteres hosszával, 1,87 méteres szélességével, 2,75 méteres tengelytávolságával és 1,71 méteres magasságával méretek terén az EV6 modellhez áll közelebb, a dizájn egyértelműen az EV9-re hajaz. Sajnos a belteret nem mutatták meg a kiszivárgott fotókon. Az autó Kínában ráadásul lítium-vasfoszfát akkumulátorokkal kerül az utakra a honlapon közzétett infók szerint, amelyet a BYD égisze alá tartozó Xiangyang Fudi Battery Co. szolgáltat majd. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez lehet majd a nagy különbség a Kínában és a Kínán kívül forgalomba helyezett autók közt, a pletykák szerint a nemzetközi változatban még megmarad a megszokott akkutechnológia. Ugyanígy a minisztérium honlapjáról derült ki az is, hogy az EV5 215 lóerős változatát láthatjuk a képeken. Egyelőre nincs szó erősebb, összkerékhajtásos változatról, ám jó eséllyel nem fogja kihagyni ezt a ziccert a koreai gyártó a jövőben. A hivatalos bemutató Augusztus 25-én várható, természetesen Kínában, ezt a modellt ugyanis az eddigi információk szerint ott fogják gyártani.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?