Volkswagen emblémával is megjelenhet az elektromos Twingo?

Megerősítette a Renault, hogy tárgyalnak a Volkswagennel egy közös villanyautó megalkotásáról

Régóta lehet hallani arról, hogy a Renault és a Volkswagen egyeztetéseket folytat egy olcsóbb elektromos autó fejlesztéséről, ám most először erősítette meg az egyik fél, hogy ezek az egyeztetések valósak.

A Genfi Autószalonon Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója immár sokadjára kérte a többi autógyártót, hogy fogjanak össze, és lépjenek fel együtt a kínai fenyegetés ellen. Úgy tűnik, a francia márka első embere nem csak jól hangzó közhelyeket pufogtat, hiszen az eseményen azt is megerősítette, "biztató beszélgetéseket" folytatott a Volkswagennel a közös olcsó villanyautóról. De Meo arról is beszélt, más partnerekkel is folytatott egyeztetéseket is, de ezeket nem nevezte meg.
Hirdetés

"Nyitott vagyok, ha bárki bele szeretne vágni. Nekem van termelői kapacitásom. Adott a platform. Tudom mit csinálok" - nyilatkozta a Renault vezére.
Hirdetés
Novemberben a Renault leleplezte a Twingo elektromos reinkarnációját, amelyet ígéretük szerint már 2026-ban a piacra dobnak, 20 ezer eurós (7,8 millió forintos) irányárral. Akkor azt mondta de Meo, hogy több autógyártóval is tárgyal, mint a kisautó gyártásában potenciálisan részt vevő vállalatokkal, ám akkor nem konkretizálta őket. A Genfi Autószalonon már egzaktabb választ adott, ugyanis elárulta, hogy a Volkswagennel egyeztetnek a Twingo platformjának megosztásáról. Mint ismert, az érkező kis villanyautó az AmpR Small padlólemez rövidített verziójának alapjaira fog épülni, a belekerülő akkumulátor pedig minden bizonnyal a kevésbé költséges Lítium-vasfoszfát lesz. A Volkswagennek különösen jól jöhet az együttműködés, hiszen jelenleg nincs megfizethető villanyautójuk a piacon, ellenben a Stellantisszal (Citroen e-C3) vagy a már említett Renault is a napokban leplezte le a villanyosított 5-öst. A franciáknak is származhat haszna az együttműködésből, de Meo nem titkolt célja ezzel a költségcsökkentés, elmondása szerint akár 40 százalékkal is csökkenhet a Twingo fejlesztési költsége, amennyiben sikerül más gyártókat is bevonni a gyártásba.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?