Szemet vetett a Toyota a Jimnyre és a Swiftre, a Suzuki nem adja

Saját képére faragott volna két Suzukit is a Toyota, előbbi viszont nem kér az együttműködésből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A két japán márka már több modellt is megjelentetett egymás emblémájával, ám úgy tűnik, a Suzukinál is van határ, hiszen a Jimny és a Swift sem kerülhet más emblémával forgalomba.

Nem csak az európai piacon találni több olyan modellt, amelyet a Suzuki és a Toyota megoszt egymás között, lényegében csak az embléma más. Itthon viszont ilyen a RAV4, amely a másik gyártó modellpalettáján Acrossként fut, vagy éppen a Corolla kombi, amelyet Swace néven értékesít a Suzuki.
Hirdetés
Autóipari értesülések szerint legutóbb a Toyota környékezte meg egy hasonló együttműködéssel a másik japán márkát, amelynek keretében a Jimny és a Swift kapott volna új emblémát. A törekvés hamar akadályba ütközött, ugyanis a Suzuki jelezte, ez a két modell annyira szerves részét képezi a márka modellpalettájának, hogy a megosztásuk jó eséllyel negatív hatással lenne a gyártó megítélésére. "Ez majdnem olyan, mintha azt kérnénk a Toyotától, hogy Suzuki emblémával forgalomba hozhassuk a Land Cruisert. Ezek a modellek a márka identitásának szívét képezik, és nem adhatóak át csak úgy, és ezt mindkét vállalat tiszteletben tartja" - nyilatkozta az Autocar India portálnak a Suzuki egyik képviselője. A hírek szerint a Jimny terepjárót azért szemelte ki magának a Toyota, mert egy megfizethetőbb összkerékhajtású járművet szerettek volna kínálni a már meglévő drágább SUV-ok és crossoverek mellett, de a Suzuki gyorsan hazavágta a törekvéseiket.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?