220 felett egy veterán Mercedes kupéban? Lehetséges!

Végsebesség-teszten egy Mercedes-Benz C124 E 320: vajon 30 évesen is tudja a dolgát?

Az utolsó csavarig újszerűnek tűnik az a soros hathengeres motorral szerelt Mercedes kupé, amellyel nekivágnak az Autobahnnak Stuttgartban: vajon sikerül elérni a 235 km/órás végsebességet?

Kivételesen nem egy ezzel foglalkozó Youtube csatorna, hanem egy büszke tulajdonos töltött fel érdekes végsebesség-teszt videót a platformra. A saját autó nem más, mint egy frissítés utáni Mercedes C124, amely az első E-osztályként marketingelt Mercedes kupéváltozata. Az autó orrában ráadásul még véletlenül sem az alap-erőforrás, hanem egy 3,2 literes, soros hathengeres motor található, amely kellemes hangélménnyel, illetve kifinomult járáskultúrával kényezteti az utasokat. Persze, elküldik végsebességig a büszke kupét az Autobahnon, ám érdemes végignézni a nyugodt, visszafogott közlekedést is a nagy hajrá előtt, mert ezekben az autókban az igazi élményt nem 220 felett kell keresni. Ha kíváncsiak vagytok a 30 évvel ezelőtti Mercedes-életérzésre, akkor mindenképp ajánlom figyelmetekbe az alábbi videót, ha pedig összességében érdekelnek az ehhez hasonló, öreg Mercedesek, akkor megérheti elolvasnod egy nagyon hasonló C124-ről készül használttesztünket, amelyet ide kattintva érhetsz el.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?