25 autót loptak el a Wallistól hátborzongató trükkel

Több mint 300 millió forint értékben károsították meg a Wallist - vélhetően egyik értékesítőjük

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem a klasszikus módon, de végső soron ellopták a Wallis használtautó készletének a harmadát, ráadásul a Könyves Kálmán körúton álló telephely egyik értékesítője lehet a tettes.

Eltűnt 25 autó a Wallis Könyves Kálmán körúti telephelyéről összesen 301,322 millió forint értékben. A lopás jelen esetben nem a klasszikus módra értendő, az autók nem egyik napról a másikra tűntek el és az év eleji leltárig elvileg nem is tűnt fel senkinek. A Wallisnál történt eset hátterében egy nagyon érdekes trükk áll, mely abból a szempontból is különös, hogy nem tűnt fel senkinek a készlethiány, valamint az, hogy az autókat hivatalosnak tűnő úton értékesítették, a vételáruk viszont eltűnt. A 24.hu járt utána a nagyjából fél éve, 2020 elején kiderült esetnek, melynek kapcsán egy károsult és a BRFK hivatalos jelentéseit is összefésülték.
Hirdetés
A Wallis Premium Selection szolgáltatásáról korábban mi is írtunk. Ennek lényege, hogy pár éves, keveset futott, márkaszervizben karbantartott autókat értékesítenek garanciával, és szalonkörülmények között adják át az új tulajdonosnak. A készlet általában 70 autót jelent, a januári leltár során is ennyi, javarészt BMW-nek kellett volna ott állnia, de 24 autóval kevesebbet tudtak csak számolni. A Wallis kivizsgálta az esetet, melynek következtében nagyösszegű sikkasztás gyanújával egyik alkalmazottjukat, a Premium Selection egyik 25 éves értékesítőjét letartóztatták. A Wallis károsultként szerepel a történetben, de szintén károsultként szerepelnek azok az ügyfelek is, akik az autókat megvásárolták, mivel minden eltűnt autót hivatalosnak tűnő úton értékesítettek.
Hirdetés
Az egyik ügyfél a 24.hu-nak mondta el, hogy az autót a Wallis telephelyén fizette ki, vette át, majd utána azt át is íratta saját nevére. Az autóját azonban a rendőrség hónapokkal ezelőtt lefoglalta, ahogy a többi 23-at és plusz egyet is, azaz összesen 25 autót bizonyítékként, ezek most a rendőrség telephelyén állnak. A Wallis 25 éves alkalmazottját egyedüli gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, a jelenlegi információk szerint meghamisította az eladott autók szerződéseit, majd azok teljes vételárát megtartotta. A gyanú szerint több autót a telephelyen kívül értékesített, azokkal próbaútra ment, de vissza már nem vitte. A vizsgálat még tart, így vélhetően több gyanúsítottja is lesz az ügynek, akik között egy autókereskedés is szerepelhet. Egyelőre nem tudni, hogy a hamisan értékesített autók visszakerülnek-e tulajdonosaikhoz, akik megvásárolták azokat, vagy a Wallishoz, mivel azokat tőlük eltulajdonítva értékesítették. Az anyagi kár jelentős, több mint negyedmilliárd forint, melyet a jelenlegi információk szerint egyetlen ember követett el. Az ügyben számos kérdés felmerül, melyek között a legfontosabb: Hogy nem tűnt fel senkinek a használtautó készlet harmadának hiánya?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.06.15. at 19:40
  Permalink

  Azért az érdekes, hogy ha egy elvileg transzparens, tőzsdén jegyzett cégnél ilyen visszaélések vannak, akkor mi lehet vajon a többinél. Bár az is igaz, hogy a Wallisról amúgy sem lehetett sok jót hallani, könnyen meglehet, hogy az a 25 éves üzletkötő valamelyik fejesnek a beprotezsált “kicsifia” volt aki nem esett messze a fájától.

 • 2020.06.16. at 07:20
  Permalink

  ……remélhetőleg a károsultak megkeresik a 24.hu-n keresztül egymást ,mert különben a “nagy” multi bedarálja őket és futhatnak az autók után.
  Max. pertársaságba visszakapják.
  Hogy is lehet ez, hogy elkommandozik egy legényke egy HŐSŐK TERE mennyiségű újszerű BMW-t ???? és nem látja senki.
  Bizonyára egyedül árult a szalonban egy pár hónapig, mig a többiek nyaraltak. Vagy ő lett ott az év értékesítője ?
  … a 2 db szalonba összesen nem fér be 25 db autó ez igy egy kicsit sántít

 • 2020.06.17. at 09:25
  Permalink

  Nem Suzukikról van szó, hanem nagy értékű autókról. Akik ezt veszik, általában tanult, összeköttetéssel, pénzzel, és nem ritkán hatalommal bíró emberek. Wallis helyében nem baszogattam volna őket, mert nagy szelet tudnak fújni. Olyan pereket fognak akasztani a nyakukba körmönfont ügyvédekkel, hogy jobban járt volna Wallis, ha benyeli a kárát.

 • 2020.06.17. at 10:09
  Permalink

  Egyet nem értek. Ha jogosult aláíró volt a cégnél a csaló értékesítő, akkor az adásvételi szerződés érvényes kellene, hogy legyen. (Aztán a csalással megkárosított Wallis hajtsa be a kárát a csaló értékesítőjén.)
  Ha nem volt jogosult, akkor pedig nem érthető, hogy a kormányhivatal miért végezte el az autók átírását.

Vélemény, hozzászólás?