2617 km egy tank gázolajjal

Százon 2,8 litert fogyaszt egy VW Passat?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy amerikai házaspárt 2617 km-en át vitt egyetlen tank gázolajjal a VW Passat kétliteres dízele. Világrekord.


1626 mérföldet, 2617 km-t tett meg egy amerikai házaspár egyetlen tank gázolajjal, s ez új világrekord. A korábbit is Volkswagen Passattal érték el, az 1,6 literes BlueMotionnel akkor - Európában - 160 km-rel kevesebb jött össze. John és Helen Taylor most, május 3. és 5. között egy kétliteres TDI SE típusú, 6 fokozatú manuális váltós Passattal döntötte meg a csúcsot, méghozzá csakis nappal, napi 14 órán és 9 államon át vezetve.
A fogyasztás-csökkentésileg nem kispályás, a fél életüket spórbajnokságokon töltő Tayloréknak nyilván trükkök tömkelegével sikerült a nálunk ismertnél picit másabb és nagyobb Passat fogyasztását 2,8 l/100 km-re alakítani. A gyárilag megadott 5,5 helyett. Ráadásul 120 fontnyi, 54 kg ballasztotcsomagot is bepakolva, hogy valósághű legyen a mérés.
Hirdetés

A 70 literes tankba 72,3 litert tuszkoltak, azt sajnos nem tudjuk, pontosan mennyi időt töltöttek minden bizonnyal síri csendben, a hifi és a klíma zümmögése nélkül, a tükröket behajtva, az ablakot le nem engedve, a gumikat keményre fújva, a pedálokhoz lehetőleg sosem érve, s milyen átlagsebességgel száguldottak Texasból "fel" (észak-keletre) egészen Virginiáig. Gyanítjuk, igen szerénnyel. A rekord mindenesetre nem rossz reklám a már az Egyesült Államokban is a dízelbummon ügyködő Volkswagennek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 23:23
  Permalink

  Mindenképpen tiszteletre méltó eredmény. Egyébként a fenti cikkből könnyedén kiszámolható, (csupán a négy alapművelet használatával, általános iskola 5. osztály), hogyha 2617km-t tettek meg május 3. és 5. között, miközben napi 14 órát vezettek: az átlag sebességük valahol 62-94km/h között lehetett, ami azért szerintem belefér a viszonylag normális sebesség fogalmába. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy rendőr figyelte a ténykedésüket, sejthető, hogy azért a közlekedési szabályokat betartva teljesítették ezt az eredményt egy közúti közlekedésre alkalmas széria autóval, nem pedig egy fűnyíróból átalakított hibrid hajtású biciklivel.

  ———————————————–
  Gumis József – [url]http://www.gumilog.hu[/url]

 • 2017.10.30. at 23:23
  Permalink

  Ez mind szép és jó!
  Csak mondjuk “fosswagent” eleve nem vennék. Jó, hogy ilyen kevés üzemanyaggal elmentek, de majd milyen szépen fogja csengetni a 100 dollárokat a javításkor !!! Mert nem éppen a megbízhatóságukról híresek!

 • 2017.10.30. at 23:23
  Permalink

  50, vagy 60-al mehettek. igazából ott fogyasztja a legkevesebbet minden autó, ahol a legmagasabb váltófokozatban éppen elketyeg, de már nem fulladozik a kis fordulat miatt.

Vélemény, hozzászólás?